Samsun'daki Köylülerden Su Tepkisi

SASKİ Genel Müdürü Demircioğlu: 'Kavak'ın Celallı Mahallesi'nde ormanlık alanda günde 130 ton su boşa akıyor. Bu suyun 55 tonu, su ihtiyacı olan Divanbaşı Mahallesi'ne ulaştırılacak'

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Köksal Demircioğlu, Kavak'ın Celallı Mahallesi'nde ormanlık alanda günde 130 ton suyun boşa aktığını belirterek, bu suyun 55 tonunun su ihtiyacı olan Divanbaşı Mahallesi'ne ulaştırılacağını söyledi.

Demircioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Celallı Mahallesi sakinlerinin su tepkisinin 'vicdanlı' bir davranış olmadığını savundu.

SASKİ olarak petrol arar gibi su aradıklarını belirten Demircioğlu, yaptıkları 100 sondajdan 70'inde su bulabildiklerini bunun da ancak 40'ının içilebilir su olduğunu belirtti.

Kurum olarak görevlerinin ihtiyacı olan her noktaya içme suyu ulaştırmak olduğunu vurgulayan Demircioğlu, bir yerleşim yerinin su ihtiyacını belirlerken, mevcut nüfus, gelecekte oluşacak nüfus, hayvan varlığı, günlük su tüketimi gibi pek çok parametreyi dikkate alarak hareket ettiklerini, buna göre Divanbaşı Mahallesi'nin su ihtiyacını karşılamak için Celallı Mahallesi'nde ormanlık alanda boşa akan su kaynağının bir kısmını Divanbaşı'na ulaştıracaklarını anlattı.

Celallı Mahallesi'ndeki su kaynağının ormanlık alanda olduğunu ve boşa aktığını ifade eden Demircioğlu, 'Kavak'ın Celallı Mahallesi'nde ormanlık alanda günde 130 ton su boşa akıyor. Bu suyun 55 tonu su ihtiyacı olan Divanbaşı Mahallesi'ne ulaştırılacak. 22 tonu Celallı Mahallesi'ne bırakılacak. Geri kalan kısmı ise gelecekte, ihtiyacı olan noktalara ulaştırılacak. Celallı Mahallesi sakinlerinin tepkisi vicdanlı değil. Yaptıkları, 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' anlayışına da uymuyor.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA