Sahte 'Meryem Ana' Heykelciği İle Dolandırıcılık İddiası

Amasya'da bir evin bahçesine gömdükleri sahte Meryem Ana heykelciğini, birlikte define aradıkları köylülere tarihi eser diye inandırmaya çalışan ve heykelciğin satış masrafları için 20 bin lira isteyen 2 kişi yakalandı.

Amasya'da bir evin bahçesine sahte Meryem Ana heykelciği gömüp daha sonra birlikte kazı yaptıkları köylülerden define bulmuş gibi heykelciğin satış masrafı için 20 bin lira isteyen 2 kişi gözaltına alındı.

İddiaya göre, Adana'dan Amasya'ya gelen H.A. ve H.K, Abacı köyünde bir evin bahçesini kazıp sahte Meryem Ana heykelciği gömdü. Daha sonra köyde yaşayan İ.Ç. ve K.Y'ye köyde tarihi eserlerin gömülü oldukları alanları bildiklerini söyleyerek, beraber kazı yapmaya ikna etti.

Kazı sonucu önceden gömdükleri sahte Meryem Ana heykelciğini bulan H.A. ve H.K, Kıbrıs'ta yaşayan bir alıcıyla irtibata geçtiklerini ve 1 milyon 900 bin dolara heykelciği satacaklarını söyleyerek satış masrafları için köylülerden 20 bin lira istedi.

Köylülerin ihbarı üzerine operasyon düzenleyen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, H.A. ve H.K. yanlarında bulunan sahte Meryem Ana heykelciğiyle gözaltına aldı.
Kaynak: AA