Saadet Öğretmenden Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği

İzmir'in Menderes ilçesinde 6 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunulmasını ortaya çıkaran ve istismarda bulunan okul müdürünün yargılanmasını sağlayan öğretmen Saadet Özkan, İçel merkezli Saadet Öğretmen Ulusal Çocuk İttifakı Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği'ni kurdu Özkan: 'Derneğimizin amacı, mağdurlara hukuki ve psikolojik destek olmak ve mağdurların rehabilitasyonunu gerçekleştirmek, hedefi ise çocukları her türlü tehlikeden korumak ve kollamaktır'.

İzmir'in Menderes ilçesinde 6 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunulmasını ortaya çıkaran ve istismarda bulunan okul müdürünün yargılanmasını sağlayan öğretmen Saadet Özkan, İçel merkezli olarak Saadet Öğretmen Ulusal Çocuk İttifakı Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği'ni (UCİM) kurdu.

Dernek'ten yapılan açıklamaya göre, Özkan, derneğin tanıtımı için bir restoranda düzenlenen basın toplantısında, bireylerin doğumundan önce ve daha sonraki büyüme dönemlerinde sağlıklı bir şekilde yetişmesini, her türlü fiziksel, duygusal ve cinsel istismardan ve ihmalden korunmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Mağdurların yanında olmayı istediklerini aktaran Özkan, 'Derneğimizin amacı,mağdurlara hukuki ve psikolojik destek olmak ve mağdurların rehabilitasyonunu gerçekleştirmek, hedefi ise çocukları her türlü tehlikeden korumak ve kollamaktır.' ifadesini kullandı.

Özkan, çocukların, cinsel istismarı tanımlayabilmesi için de bilinçlendirme çalışmaları yapacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Çocukların iyi dokunma ve kötü dokunma arasındaki farkı anlayabilmesi ile kendini bu eylemlere karşı koruyabilmesi konularında eğitmek başta olmak üzere her türlü eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapılacak. Ebeveynlerin eğitimi ve bilinçlendirilmesine katkı sunulacak. Cinsel istismar fiillerinde en başından itibaren hukuki süreci izlemek ve davalara müdahil olmak, psikolojik destek vermek ve mağdurların rehabilitasyonu için çalışmalar yapmak derneğimizin en önemli görevleri arasında olacak.'

Açıklamada, genel merkez için İçel'i seçmelerinin en önemli nedenlerinden birinin, hukuki mücadelesinde İçelli iş adamı Yücel Ceylan'ın destek vermesi olduğunu kaydeden Özkan, 'Kentte ilk amacımız rehabilitasyon merkezi kurmaktır.' ifadesini kullandı.

Özkan, İzmir'in Menderes ilçesinde 6 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan Adil Ş'nin yargılanmasına ilişkin de 'Karar duruşmasında adaletin yerini bulacağına inanıyorum. Dava büyük bir emsal teşkil edecek.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA