Ordu Kurul Kalesinde Yürütülen Kazı Çalışması

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kazı çalışmalarının yeniden başladığı Kurul Kalesine ilişkin, 'Bu seneki çalışmalarımız, 20’si arkeolog olmak üzere toplam 40 kişilik bir ekiple gerçekleştirilecek.' dedi.

Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek, yürütülecek kazı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Yılmaz, Kurul Kalesi’nde kazı çalışmalarının tekrar başladığını ifade ederek, 'Bölgemizin en değerli kazı alanlarından olan Kurul Kalemizdeki çalışmalar tekrar başladı. İlimizin tarihi ve turizmi açısından çok önemli olan kazı çalışmalarıyla ilgili Prof. Dr. Süleyman Şenyurt’la istişarede bulunduk. Bu seneki çalışmalarımız, 20’si arkeolog olmak üzere toplam 40 kişilik bir ekiple gerçekleştirilecek.' diye konuştu.

Kazı çalışmalarına maddi ve manevi her türlü desteği vereceklerini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

'Kurul’da geçtiğimiz sene yapılan kazı çalışmalarında yaklaşık 200 kilogram ağırlığında ve 110 santim boyunda tahtında oturan 'Ana Tanrıça Kibele' heykeli bulunmuştu. Heykelin bulunmasının ardından bölgeyi 45 günde 20 bin kişi ziyaret etmişti.

Şu anda Paşaoğlu Konağı Etnografya Müzesinde olan Kibele Heykeli, gerekli restorasyonu ve konservasyonu tamamlandıktan sonra tekrar ziyarete açılacak. 6. Mithridates’ın kalesi olduğu tahmin edilen Kurul Kalesi’ndeki kazı çalışmalarına, bu sene de maddi ve manevi her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz.'

Prof. Dr. Şenyurt ise, kazı çalışmalarında kendilerine ödenek noktasında destek olan Yılmaz'a teşekkür etti.

Kaynak: AA