OMTSA 2017 Matematik Sempozyumu

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 'Gerçek hayatın problemleri, matematiksel modellerle ifade edilebilir ve bu problemlere çözüm bulunabilir.' dedi.

AEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda, 15 ülkeden akademisyenlerin 134 bildiri yayınlayacağı OMTSA 2017 Matematik Sempozyumu devam ediyor.

Prof. Dr. Karakaya, sempozyumda yaptığı konuşmada, 'Morey Mekanı ve Sabit Nokta Teorisi' gibi matematiğin önemli konularını tartışarak, kavramları değerlendireceklerini söyledi.

Katılımcıların ortaya koydukları sunumlar ile matematikte önemli fikir alışverişleri olacağını vurgulayan Karakaya, 'Sempozyum sürecinin sonunda tüm katılımcıların kendi çalışma alanlarında yeni bir fikir ve yeni bir ufuk sahibi olacağına inanıyorum. Günümüzde, matematiksel düşünme gerçek hayattan uzak. Gerçek hayatın problemlerini matematiksel modellerle ifade edilebilir ve çözümler bulunabilir. Örneğin, gerçek dünyanın ölçülebilir biçimde değişimi 'türev' ile ifade edilebilir.' dedi.

Karakaya, katılımcılara Kırşehir hakkında bilgiler verdi.

Sempozyumda konuşan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Şerbetçi de OMTSA 2017 Sempozyumun da edinilen bilgilerin genç araştırmacılar için faydalı olacağını belirtti.

'OMTSA 2011' Sempozyumu'nun Prof. V.I. Burenkov’un 70. doğum yılı anısına Ahi Evran Üniversitesinde yapıldığını, bu yıl ki 'OMTSA 2017' olarak adlandırılan sempozyumun ise Prof. Dr. Vagif Guliyev’in doğumunun 60. yıl dönümü anısına düzenlendiğini söyledi.

Programa katılan Prof. V.I. Burenkov, Prof. Dr. Vagif Guliyev’in özgeçmişi, çalışmaları ve matematiğe verdiği katkılar hakkında bilgiler verdi.

Kaynak: AA