MŞÜ'nün Ressam Güvenlikçisi

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) güvenlik personeli olarak çalışan Haşim Kaya, yaptığı kara kalem çalışmalarıyla beğeni topluyor.

Muş merkeze bağlı Eralan köyünde yaşayan Kaya, evinde yaptığı kara kalem çalışmalarıyla birbirinden güzel 3 sergi açmanın mutluluğunu yaşıyor.

AA muhabirine çalışmalarıyla ilgili konuşan Kaya, kara kalem çalışmasını ilkokul yıllarında abisi Nihat Kaya'dan öğrendiğini söyledi.

Kaya, 'Bugüne kadar sayısız resim çizdim. İnşallah bundan sonra zamanım elverdiği sürece daha değişik alanlarda çalışma yapmak istiyorum. Birkaç yıldır ağırlıklı olarak portre çizmeye başladım. Zaman zamanda verilen sipariş üzerine portre çiziyorum. Açtığım internet sayfasında takipçilerimden sipariş alıyorum. Böylece her geçen gün kendimi geliştiriyorum.' diye konuştu.

Kara kalem çizimleri için herhangi bir kurs ve eğitim almadığını belirten Kaya, şöyle konuştu:

'Bu tamamen benim kara kaleme olan sevgim ve merakımdan kaynaklanıyor. Bugüne kadar üniversitede 3 kara kalem sergim oldu. Rektörümüz sergiyi açmam konusunda destek oldu. Kendisine teşekkür ederim. Hedefim daha çok sergi açmak, daha çok kitleye ulaşmak. Özellikle öğrencilere bu dalda kurs vermek istiyorum.'

Kaynak: AA