Köylü kadın 'Sen vatan hainisin! Köpek!' deyip Kılıçdaroğlu'nu yumrukladı.

Gümüşova’ya bağlı Selamlar Köyü’nde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Sen vatan hainisin” diyerek saldıran kadını çekmek isteyen yerel bir televizyon kanalının haber ekibi, Kılıçdaroğlu’nun koruma polisleri tarafından görüntüleri alınarak darp edildi.

Köylü kadın  'Sen vatan hainisin! Köpek!' deyip Kılıçdaroğlu'nu yumrukladı.
Köylü kadın  'Sen vatan hainisin! Köpek!' deyip Kılıçdaroğlu'nu yumrukladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koruma polisleri Öncü TV Haber ekibini görüntülerini zorla gasp etmesinin ardından darp ederek yaraladı.

Olay, öğle saatlerinde Gümüşova'ya bağlı Selamlar Köyü'nde meydana geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun köye geleceğini öğrenen Öncü TV haber ekibi köye gitti.

SELAM VERMEK İÇİN ARACIN KAPISINI AÇTI


Köylülerle çay içerek sohbet eden Kılıçdaroğlu vedalaşmasının ardından aracına bindi. Koruma polisleri eşliğinde hareket eden araca Neslihan Akman isimli bir kadın yaklaşarak, Kılıçdaroğlu'nun içinde bulunduğu aracın kapısını açmalarını, kendisine selam vermek istediğini belirtti. 


Köylü kadın  'Sen vatan hainisin! Köpek!' deyip Kılıçdaroğlu'nu yumrukladı.



VATAN HAİNİSİN DEYİP KILIÇDAROĞLU'NU YUMRUKLADI


O sırada Öncü TV kamerası saniye saniye kayıttaydı. Tam kapıyı açtıkları anda Neslihan Akman CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na “Sen vatan hainisin!” diyerek yumruk attı. Tepki veren kadın korumalara tarafından minibüsten uzaklaştırılırken kadının 'Köpek' dediği duyuldu. Öncü TV kamerası o anda da kayıttaydı.

KORUMALAR GAZETECİLERE SALDIRDI


Bunu fark eden Kılıçdaroğlu'nun koruma polisleri Öncü TV haber ekibinden görüntüleri almak için önce görüntü alan Şaban Çakır'a saldırdı. Şaban Çakır'ın seslendiğini duyan Öncü TV Genel Yayın Yönetmeni Mukadder Deveci ve muhabiri Yavuz Emrah Sever yardım etmek için gittiğinde yaklaşık 8 kişilik koruma polisi 3 çalışanımıza birden görüntüleri almak için saldırdı. Çeşitli yerlerinden darp edilen Öncü TV çalışanları görüntüleri vermemek için direndi. Koruma polisleri Öncü TV kamerasını kırarak görüntüleri gasp etti.


Köylü kadın  'Sen vatan hainisin! Köpek!' deyip Kılıçdaroğlu'nu yumrukladı.

Köylü kadın  'Sen vatan hainisin! Köpek!' deyip Kılıçdaroğlu'nu yumrukladı.



GAZETECİLER CEMİYETİ KINADI

Düzce Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı Erol Tayhan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gümüşova ilçesi Selamlar köyünü ziyareti sırasında, bir kadının hakaret ve tehdit ettiğini görüntüleyen yerel televizyon muhabirlerinin, korumalar tarafından darp edildiği iddiasına ilişkin, 'Olay üzücü, mesleki açıdan da bir hayli düşündürücü.' dedi.

Tayhan, yaptığı açıklamada, gazetecilerin darp edilmesi ve çektikleri görüntülerinin zorla alınmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

'Öncü TV çalışanlarımıza geçmiş olsun demek istiyorum. Engellemeyle, tartaklamayla, darpla gerçekler örtülemez. Halkın haber alma hakkının gasp edilmesi, engellenmesi ve görüntülere el konulmasını esefle kınıyorum. Olay üzücü, mesleki açıdan da bir hayli düşündürücü. Gazetecinin asli görevi olayı olduğu gibi görüntüleyerek kamuoyuna duyurmaktır. Böyle bir görevin yerine getirilmesinin engellenmesi kabul edilemez bir davranıştır. Ülkemizin huzur ve sükunete ihtiyacı olduğu bir dönemde basının bu tür engellemelere maruz kalması üzücüdür. Olayı şiddetle kınıyor bu tür olayların son bulmasını diliyorum.'