Kırgızistan-ABD İş Forumu

Cumhurbaşkanlığı İdare Başkanı Sapar İsakov: 'Kırgızistan, bölgesinde sanayi ve inovasyonda lider konuma gelmek istiyor' 'Geleceğimizin yabancı yatırımlara bağlı olduğunu biliyoruz'.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı İdare Başkanı Sapar İsakov, Kırgızistan'ın, bölgesinde sanayi ve inovasyonda lider konuma gelmek istediğini bildirdi.

Merkezi Washington'da bulunan ve 2016'da kurulan ABD-Kırgızistan İş Konseyi (USKGBC) ve Kırgızistan Amerikan Ticaret Odası'nın Bişkek'te düzenlediği Kırgızistan-ABD İş Forumu'nun açılışını Sapar İsakov yaptı.

İsakov, Kırgızistan'ın, bölgesinde sanayi ve inovasyonda lider konuma gelmek istediğini ifade ederek, geleceklerinin yabancı yatırımlara bağlı olduğunu bildiklerini söyledi.

İsakov, ABD'li iş adamlarını ülkesine yatırım yapmaya davet etti.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Eldar Abakirov da ABD yatırımlarının, Kırgızistan'da ulaşım, iletişim, restoran ve otelcilik sektöründe kendisini gösterdiğini belirterek, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2016'da önceki yıla kıyasla 31 milyon dolar artışla 154 milyon dolara yükseldiğini bildirdi.

Kırgızistan'daki yatırım atmosferini 'olumlu' olarak değerlendiren Abakirov, Doing Business araştırmasına göre, Kırgızistan'ın, iş yapma kolaylığı açısından 185 ülke arasında 85. sırada bulunduğunu kaydetti.

ABD'nin Bişkek Büyükelçisi Sheila Gwaltney ise ABD ile Kırgızistan arasındaki ilişkilerin gelişmesine destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

- 'General Electric ve AGCO, Kırgızistan pazarına girecek'

Kırgızistan Ekonomi Bakanlığı Yatırım ve İhracat Devlet Ajansı Başkanı Alımbek Orozbekov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'li iş adamlarının Kırgızistan'da enerji, bilişim, teknoloji ve eğitim alanlarına yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

Orozbekov, foruma katılan General Electric ve tarım makineleri üreticisi AGCO'nun Kırgızistan pazarına gireceğini de bildirdi.
Kaynak: AA