Kanada'dan Irak Ordusu'na Musul Tebriği

Kanada Dışişleri Bakanı Freeland, Uluslararası Kalkınma Bakanı Bibeau ve Ulusal Savunma Bakanı Sajjan, yayınladıkları ortak açıklamayla Irak Ordusunun Musul’u DEAŞ’tan geri almasını tebrik etti.

Kanada, Irak askeri kuvvetlerinin Musul'un kontrolünü DEAŞ'tan geri almasını tebrik etti.

Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland, Uluslararası Kalkınma Bakanı Marie-Claude Bibeau ve Ulusal Savunma Bakanı Harjit Sajjan yayınladıkları ortak açıklamayla Musul’u DEAŞ'tan kurtaran Irak Ordusu’nu kutladı.

Bakanların ortak açıklamasında, 'Kanada, Iraklıları ve Irak askeri kuvvetlerini Musul'u DEAŞ kontrolünden kurtardığı için tebrik eder. DEAŞ'ın yarattığı tehditlere karşı savaşan Iraklı sivilleri, askerleri ve polisleri selamlıyoruz. Onların fedakarlıkları, ülkelerini ve bölgeyi daha güvenli hale getirdi. Ayrıca, bu savaş boyunca Irak güçlerine eğitim ve tavsiye veren, fedakarlıkla yardım eden Kanada Silahlı Kuvvetlerinin personeline de teşekkür ediyoruz.' ifadesine yer verildi.

Irak'taki süregelen rolünde Kanada'nın, insan haklarının ve azınlıkların korunması üzerinde çalışmaya devam edeceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Kanada, DEAŞ yenilinceye kadar uluslararası koalisyona yardım etmeye devam edecektir. Bölgede devam eden tehdide tepki olarak, Kanada'nın Ortadoğu'daki yıllara yayılan 2 milyar dolarlık katkısı, Iraklıların kendi ülkelerini ve topluluklarını yeniden inşa etmelerine yardımcı olacaktır. Kanada'nın katkısı ülke içinde yerinden yurdundan olmuş kişilere insani yardımların yanı sıra Irak'ın güvenlik sektörünü iyileştirip güçlendirmek ve Iraklılar için adalet ve hesap verebilirliği sağlamak için destek olacaktır.'
Kaynak: AA