İhsaniye'de 'Örnek Köy Bizim Köy' Projesi

İhsaniye Özel İdare Müdürlüğü 'Örnek Köy Bizim Köy' projesi kapsamında oluşturduğu 10 kişilik ekiple ilçedeki köylerin yaşanabilir hale gelmesi için okul, cami, mezarlık ve meydanların temizliklerini yapıyor.

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde bulunan 26 köyün temizliği ve bakımı 'Örnek Köy Bizim Köy' projesi kapsamında yapılıyor.

İhsaniye Özel İdare Müdürü Halil Saygı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin İŞKUR’un kendilerine verdiği 10 kişilik bir ekiple oluştuğunu söyledi.

İhsaniye Kaymakamlığının onayıyla 'Örnek Köy Bizim Köy' projesinin ilçeye bağlı 26 köyün güzelleştirilmesi ve yaşanılır bir hale gelmesini amaçladıklarını dile getiren Saygı, şunları kaydetti:

'İŞKUR İl Müdürlüğümüz tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında müdürlüğümüze 10 kişi verildi. Köylerimizden de temizlik konusunda bazı ihtiyaçlar hasıl olmuştu. İlçe Özel İdare Müdürlüğü olarak da bu ekiple güzel bir proje hazırladık. TYÇP ekibimizin malzemelerini ve ihtiyaçlarını da temin ederek 26 köyümüzün tamamının temizlik ve bakımı için çalışmalara başladık.'

Saygı, proje kapsamında İhsaniye’deki 10 köyün okul, cami, mezarlık, köy konaklarının ve parke yollarının çevre temizliklerinin tamamlandığını kaydetti.

Projenin altı aylık olduğunu aktaran Saygı, TYÇP’nin tekrar devam etmesi halinde köylere farklı çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Kaynak: AA