Eski Eğil Belediye Başkanı Çapanoğlu'nun Davası

Terör soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra hakkında dava açılan eski Eğil Belediye Başkanı Çapanoğlu'nun yargılanmasına başlandı Duruşmada, esas hakkında mütalaasını sunan savcı, Çapanoğlu'nun 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Terör soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra hakkında dava açılan eski Eğil Belediye Başkanı Petek Elyusa Çapanoğlu'nun yargılanmasına başlandı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Çapanoğlu ve avukatı hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı, mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaasında, Çapanoğlu'nun DTK yapılanmasında 'Diyarbakır Delegesi' olarak faaliyet yürüttüğünün yapılan ortam dinlemeleri ve elde edilen e-posta içeriğinden tespit edildiğini bildirdi.

Terör örgütünün yaptığı çağrılar doğrultusunda çeşitli tarihlerde gerçekleştirilen eylemlere katıldığını belirten savcı, Çapanoğlu'nun terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttüğü gerekçesiyle 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Savunma yapan Çapanoğlu, savcının esas hakkında sunduğu mütaalayı kabul etmediğini, üzerine isnat edilen suçlamaları reddederek, beraatini istedi.

Mahkeme, sanığın savcının esas hakkındaki mütalaasına ilişkin savunma yapması için süre vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

- İstenilen ceza

İddianamede, Çapanoğlu hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis ve mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanunuʹnun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarına hükmedilmesine karar verilmesi isteniyor.

Çapanoğluʹnun İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmasının ardından Eğil Kaymakamı Kürşad Atak belediye başkan vekili olarak görevlendirilmişti.
Kaynak: AA