Cinnet Getiren Askerin Şehit Ettiği Askerler İçin Tören Düzenlendi

Manisa'nın Kula ilçesinde karakolda cinnet getiren askerin şehit ettiği 3 askerden 2'si için Manisa İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi.

Jandarma erler Onur Sünnüoğlu, Hüseyin Tolga Hepgül ve Mümin Pınardağ ile arkadaşlarını şehit ettikten sonra intihar eden er N.A. için İzmir Adli Tıp Kurumunda otopsi yapıldı.

Otopsinin ardından er N.A'nın cenazesi İzmir'den memleketi Diyarbakır'a gönderilirken Jandarma Er Mümin Pınardağ ve Onur Sünnüoğlu'nun cenazesi, Manisa İl Jandarma Komutanlığına getirildi.

Türk bayrağına sarılı tabutları, tören alanındaki katafalka konuldu. Burada şehitlerin özgeçmişi okundu. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi.

Törene Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Tugay Komutanı ve Manisa Tugay Komutanı Piyade Albay Güven Dere, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, şehitlerin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Pınardağ'ın babası Adnan Pınardağ ve Sünnüoğlu'nun ağabeyi Halil Sünnüoğlu tören boyunca şehitlerin fotoğraflarını taşıdı.

Şehit Sünnüoğlu’nun annesi Gülçin Sünnüoğlu oğlunun fotoğrafını alıp öperek, 'Oğlum komutanların seninle gurur duyuyorlardı. Sürekli bizi arayıp senin ne kadar başarılı biri olduğunu söylüyorlardı.' diye feryat etti.

Olayda yaşamını yitiren şehitlerin yakınlarının büyük üzüntü yaşadığı ve gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Şehitlerin tabutları, askerlerin omzunda taşınarak cenaze araçlarına konuldu. Pınardağ'ın naaşı, defnedilmek üzere memleketi Bursa’ya, Sünnüoğlu'nun cenazesi de İzmir'e gönderildi.

Şehir Jandarma Er Hüseyin Tolga Hepgül'ün cenazesinin ise İzmir Adli Tıp Kurumunda bekletildiği, yarın İzmir'de yapılacak törenin ardından defnedileceği öğrenildi.

Manisa'nın Kula ilçesinde karakolda cinnet getiren bir asker, silahla vurduğu 3 arkadaşını şehit edip 3 arkadaşını yaraladıktan sonra intihar etmişti.

Kaynak: AA