Binlerce Eyüplü 15 Temmuz Şehitliği'ne Yürüdü

15 Temmuz hain darbe girişiminin 1’inci yıldönümünde binlerce vatandaş Eyüp’ten Edirnekapı’daki 15 Temmuz Şehitliği’ne yürüdü.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 1’inci yıldönümünde şehitler anılıyor. Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen Gençilik Yürüyüşü’nde binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla belediye önünden Edirnekapı’a bulunan 15 Temmuz Şehitliği’ne yürüdü. 300 metrelik dev Türk bayrağının açıldığı yürüyüşte binler, darbe girişimini ve FETÖ terör örgütünü lanetledi.

Yürüyüşe katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Bu hafta hep beraberiz. İnşallah finalimizi Cumartesi günü Eyüp Sultan Meydanı’nda yapacağız. Sabaha kadar nöbetimizi tutacağız. Allah hepinizden razı olsun" dedi.

Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılan yaşlı bir adam, "Yeryüzünde bu bayrağı tutanlardan daha güzel bir insan, yeryüzünde Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasından gidenlerden daha güzel, yeryüzünde Allah’ına secde eden, Allah’ına inanan, resulüne iman eden insan kadar daha güzel insan var diyen insanın kanından da kalbinden de şüphelenirim. Vatanını satan, namusunu satar" diye konuştu.

15 Temmuz Şehitliği’ne gelen vatandaşlar burada hain darbe girişiminde şehit olanları kabirleri başında dualarla andı. Bu sırada şehitlikte anma törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım da vatandaşları selamladı.
Kaynak: İHA