Başbakan Yardımcısı Şimşek Gaziantep'te

Şimşek, yarın açılışı yapılacak 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'nde incelemelerde bulundu 'Milletimiz o muazzam direnişi göstermese belki de terör örgütü ülkeyi ipotek altına alacaktı'.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesince yaptırılan '15 Temmuz Demokrasi Müzesi'ni ziyaret etti.

Şimşek, beraberinde AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Canan Candemir Çelik ile müzeyi gezip, ilgililerden bilgi aldı.

Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Şahin, 15 Temmuz tarihinin Türkiye istikbali ve istiklali için dönüm noktası olduğunu bildirdi.

Milletin muazzam bir direniş göstererek dünyaya mesaj verdiğini belirten Şimşek, 'Milletimiz o muazzam direnişi göstermese belki de terör örgütü ülkeyi ipotek altına alacaktı. Türkiye'nin hukuk devletini yok edeceklerdi. O nedenle 15 Temmuzu unutturmamak lazım.' dedi.

Şehitlerin her fırsatta dile getirilerek gelecek nesillerin bu destandan haberdar olmasının sağlanması gerektiğine işaret eden Şimşek, 15 Temmuz tarihinin bir milletin kendi geleceğine nasıl sahip çıktığının bilinmesi açısından da önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Milletin hem bağımsızlığına, hem de demokrasisine ve geleceğine sahip çıktığına değinen Şimşek, şöyle konuştu:

'O bakımdan ben belediye başkanımızı ve ekibini canı gönülden tebrik ediyorum. Çünkü Gaziantep bir çok konuda öncü olmuştur. her alanda yenilikçilik olarak lider kentlerinden biriyiz. O yüzden değerli başkanımıza teşekkür ediyorum. Güzel bir konseptle o günü en başından itibaren burada yeniden yaşıyor. Buradan çıkarılacak çok sonuç var. Konsept olarak da güzel., Henüz tam olarak bitmemiş ama oldukça güzel bir sentez söz konusu burada. Müzenin dışında şehitlerimizin isimleri var, içeride de resimleri var. Hakikaten şehitlerimizle beraber olma atmosferini yaşıyorsunuz müzeyi gezerken.'

Şimşek, 15 Temmuz'la ilgili herkesin birer anısı olduğunu dikkati çekerek, 'Bu ekranlar ve görüntüler üzerinden o geceye yeniden geri dönüyoruz. Kendi yaptıklarını belirli bir bağlama oturtuyorlar. Müzemizin kentimize hayırlı olmasını diliyorum. 15 Temmuz'da Ankara'da olacağım için burayı görmek istedim. Gerçekten çok beğendim. Tamamlandıktan sonra inşallah yeniden görme imkanı bulacağım.' diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de bu özel günün unutulmaması için yaşanmışlığı teknolojinin nimetlerinden yararlanarak yeniden yaşatma imkanı bulduklarını belirtti.

Müzenin alanında Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade eden Şahin, emeği geçenlere teşekkür etti.

- Müze hakkında

15 Temmuz Demokrasi Müzesi, FETÖ'nün darbe girişiminin tanıkları ve kullandıkları cihazlar aracılığıyla tarihe tanıklık etme imkanı sunacak. Ziyaretçiler, müzede gezi süresince hain darbe girişiminin olduğu gece meydana gelen olayları telefon, tablet, televizyon ve güvenlik kamerası monitöründen izleyerek yaşananları tecrübe etme imkanı bulacak.

Müzede, ziyaretçilere 'tanıklık' hissini yaşatma gayesiyle TRT'deki korsan bildiri yayını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, FaceTime konuşmasının yer aldığı video yerleştirmesi, halkın selalar eşliğinde sokağa çıktığı anları yansıtan ışık ve ses uygulamalarını sunacak şekilde tasarlandı.

Gaziantep İstasyon Parkı'ndaki binada kurulan müzenin dış cephesine 15 Temmuz şehitlerin isimlerinin yazıldığı bir anıt duvar yerleştirildi.

Kaynak: AA