Babaeski'de 45. Tarım Festivali'ne Doğru

Babaeski Belediyesince 45. Tarım Festivali düzenlenecek.

Belediye Başkanı Abdullah Hacı, yaptığı yazılı açıklamada, festivalin 3-5 Ağustos tarihleri arasında düzenleneceğini bildirdi.

Festivalin, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve kortej yürüyüşüyle başlayacağını belirten Hacı, festivalde şarkıcı Buray, Bengü ve Koray Avcı'nın konser vereceğini ifade etti.

Festivalin Trakya'da bir marka haline geldiğini belirten Hacı, şunları kaydetti:

'Babaeski festivalimiz ilk olarak 1971 yılında o dönemin Belediye Başkanı Gündüz Onat'ın girişimi ile 'Karpuz Festivali' adı altında düzenlendi. Festival sayesinde ilçeden Avrupa'ya ilk kez karpuz ihracatı yapıldı ve iç piyasa tarım ürünleri konusunda Babaeski'ye yöneldi. 1986 yılından itibaren festivalimiz 'Tarım Festivali' adı altında kutlanmaktadır. Festivalimizin ana amacı çiftçilerimizin daha kaliteli ürünler elde etmeleri, tarımın öneminin hatırlatılması, onları üretime teşvik edecek küçük hediyeler ile tarımın teşvik edilmesidir. Festivalimize her yıl ilçemizden, yurt dışından, çevre bölgelerden, kırsal kesimden çok sayıda ziyaretçi katılmaktadır. Bu nedenle festival süresince gerek üretici kesim, gerekse ticari faaliyetle uğraşanlar önemli kazanımlar elde etmektedir.'

Kaynak: AA