'Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi' Sergisi

Başbakan Yardımcısı Canikli: '(FETÖ'nün darbe girişimi) Bu milletin ekmeğini yiyen, bu millete hizmet etmesi gereken bazılarının, aklını, vicdanını ve kalbini başka yerlere kiraya verdiğini görüyoruz. Bu topraklarda yaşayan herkes bu millete, bu ülkeye hizmet etmek zorundadır. Bu ülkenin geleceğini, menfaatini düşünmek zorundadır' 'Esas itibariyle bu saldırıyı gerçekleştiren, perdenin önünde gözükenler birer taşerondur, birer piyondur. Fetullahçı Terör Örgütü için de geçerli, bölücü terör örgütü için de geçerli. Onların hepsi birer piyondur. Hepsi haindir, alçaktır. Esas oyun kurucular, onlara talimat veren, yönlendiren ve kullanan başkalarıdır' 'Bırakın yakamızı, bu milletle uğraşmayın. Bizim kimsenin toprağında, ülkesinde, barışında gözümüz yok. Sadece 80 milyon olarak bu topraklarda özgürce yaşamak istiyoruz'

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 'Bu milletin ekmeğini yiyen, bu millete hizmet etmesi gereken bazılarının, aklını, vicdanını ve kalbini başka yerlere kiraya verdiğini görüyoruz. Bu topraklarda yaşayan herkes bu millete, bu ülkeye hizmet etmek zorundadır. Bu ülkenin geleceğini, menfaatini düşünmek zorundadır.' dedi.

Başbakan Yardımcısı Canikli, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Erzincan'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Kültür Evi bahçesinde oluşturulan, 'Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi' sergisinin de aralarında bulunduğu 3 serginin açılışını yaptı.

Canikli, buradaki konuşmasında, 15 Temmuz'un bu milletin maruz kaldığı en büyük saldırılardan biri olduğunu söyledi.

Esas itibariyle bu saldırıyı gerçekleştiren, perdenin önünde gözükenlerin birer taşeron ve piyon olduğunu belirten Canikli, 'Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) için de geçerli, bölücü terör örgütü için de geçerli. Onların hepsi birer piyondur. Hepsi haindir, alçaktır. Esas oyun kurucular, esas onlara talimat veren, yönlendiren ve kullanan başkalarıdır. Bunların da bilinmesi gerekiyor, elbette biliyoruz. FETÖ, bu ülkenin bağımsızlığını ortadan kaldırmak ve bu toprakları İslamsızlaştırmak için yüz yıllardan beri bu millete saldıranlar tarafından piyasaya sürülmüş taşeronlardır. Zamanı gelmiştir onlar açısından ve kendi topraklarına, kendi milletine ihanet etmek için piyasaya sürülmüştür. FETÖ hain bir piyon örgüttür. Küresel güçlerin piyonudur. Uluslararası, yüzyıllardan beri mücadele verdiğimiz o güçlerin maşasıdır, piyonudur. Kanlı bir terör örgütüdür.' diye konuştu.

- 'O örgüt TSK içinde asker elbiseli hain olarak karşımıza çıktı'

Canikli, Türkiye'nin bölücü terör örgütü, FETÖ ve DEAŞ ile aynı anda samimi olarak mücadele eden tek ülke ve millet olduğunu dile getirdi.

'Bu terör örgütlerine, teröristlere hangi ülkelerin kucak açtığını, onlara destek verdiğini ibretle izliyoruz.' diyen Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Artık gizli saklı hiçbir şey kalmadı. Bakın bir Almanya, yıllardan beri bu ülkede katliam yapan, çoluk çocuk demeden katliam yapan, bu ülkede barış ortamını ortadan kaldırmayı hedefleyen PKK terör örgütü mensuplarına kucak açmıyor mu? Her türlü desteği vermiyor mu? Almanya onlara parasal destek vermiyor mu? Aynı şey FETÖ için de geçerli. Bu başta Almanya, Avusturya olmak üzere bütün Avrupa, FETÖ ve diğer teröristler için en güvenli limanlardan bir tanesidir. Onların desteği olmasa terör örgütleri bu ülkeye saldıramazlar, bugüne kadar ki o katliamlarını gerçekleştiremezler. Arkalarında onlar var, bunların bilinmesi gerekiyor.'

Başbakan Yardımcısı Canikli, Avrupa'nın geçmişinde faşizm ve Nazizmin etkili bir ideoloji olduğuna işaret ederek, 'Onun için bugün dünyayı yöneten egemen güçlerin bu adaletsiz yaklaşımları nedeniyle dünya kan gölü. Etrafınıza bakın, ne işi var o ülkelerin Suriye'de, Irak'ta. Demokrasi için geldiklerini söyledikleri Irak'ta milyonlarca Iraklı hayatını kaybetti ve orada kaos var yıllardan beri. Aynı şey Afganistan, Suriye ve dünyanın birçok bölgesi için geçerli. Benzer hain bir projeyi Türkiye için uygulamak istediler 15 Temmuz'da. En güvendikleri hain terör örgütünü, bugünler için yetiştirdikleri hain terör örgütünü alana sürdüler. O örgüt Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde asker elbiseli hain olarak karşımıza çıktı.' dedi.

- 'Bırakın yakamızı, bu milletle uğraşmayın'

Milletin özgürlüğünden, bağımsızlığından taviz vermeyeceğini vurgulayan Canikli, şunları kaydetti:

'Onun için bu terör örgütlerini üzerimize salanlara buradan, Erzincan’dan, Dörtyol meydanından bir kez daha sesleniyoruz; Bırakın yakamızı, bu milletle uğraşmayın. Bizim kimsenin toprağında, ülkesinde, barışında gözümüz yok. Sadece 80 milyon olarak bu topraklarda özgürce yaşamak istiyoruz. Başka hiçbir amacımız yok. Huzur içinde, barış içinde yaşamak istiyoruz. Hep bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Hep belirli fay hatlarını kaşıyorlar, kaşımaya çalışıyorlar ama bu milletimiz bugüne kadar bunlara izin vermedi ve bundan sonra da vermeyecek inşallah. Bütün renkleriyle, bütün çeşitleriyle, Alevi, Sünni ve bütün etnik unsurlarıyla tek vücut, tek parça olarak inşallah ilelebet bu topraklarda özgürce yaşamaya devam edecek. Bunu biz biliyoruz, bu millette biliyor. İnşallah bu saldırıların arkasında olan güçler de bunu anlarlar da bu milletin yakasından düşerler. Biz de işimize, gücümüze bakarız. Daha müreffeh, daha huzurlu ortamlarda bu topraklarda yaşamaya devam ederiz.'

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, FETÖ ve diğer terör örgütleriyle mücadelenin bitmediğini ve kararlılıkla sürdüğünü belirterek, 'Bakın hala bu mücadele devam ediyor. Bunu da söyleyelim bitmedi. FETÖ açısından da bölücü terör örgütü açısından da mücadele bitmedi, devam ediyor. Halen o tehdit ortada. FETÖ'nün özellikle kripto, özel olarak gizli tutulmuş, gizli bırakılmış, gizli kalmış elemanları vasıtasıyla bu tehdit devam ediyor. Onun için hiç taviz vermeden, gevşemeden, en ufak bir rehavete kapılmadan bu terör örgütlerini milletin başına bir daha bela olmayacak şekilde ortadan kaldırmamız gerekir. Ortadan kaldırıncaya kadar da bu mücadele kesintisiz, kararlılıkla devam edecek.' ifadesini kullandı.

Kardeşliğin ortadan kaldırılmasını hedefleyen bütün saldırılara karşı sağduyulu bir şekilde cevap verilmesi gerektiğine işaret eden Canikli, şunları söyledi:

'Onun için bu gemiye zarar gelmemesi için tek vücut olmalıyız. Çünkü bu önemli bir ikaz ve uyarıdır. Bu milletin ekmeğini yiyen, bu millete hizmet etmesi gereken bazılarının, aklını, vicdanı ve kalbini başka yerlere kiraya verdiğini görüyoruz. Buna hiç kimsenin hakkı yok. Bu topraklarda yaşayan herkes bu millete, bu ülkeye hizmet etmek zorundadır. Bu ülkenin geleceğini, menfaatini düşünmek zorundadır. Başka bir ülkeye, başka bir örgüte hizmet edemez. Öyle bir ihanet içinde bulunamaz. Bulunursa da bu millet gereken cevabı verir.'
Kaynak: AA