AK Parti'nin Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal: '15 Temmuz, seçilmiş meşru iktidara karşı yapılmış hain bir darbe girişimidir' 'Batı tabii meseleleri işine geldiği gibi anlamak istiyor. Milletimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın gösterdiği kahramanca mücadeleyi görmezden geliyor' İstanbul İl Başkanı Temurci: '2010'da birilerini göreve getirenler, şimdi 'yürüyeceksin' dediler. Bu sözde 'adalet' yürüyüşü, 15 Temmuz'un rövanşını almak isteyenlere hizmet etmektedir. 'Hayır cephesi' dedikleri sözde ittifakı konsolide etmek için yürüdüler'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, '15 Temmuz, seçilmiş meşru iktidara karşı yapılmış hain bir darbe girişimidir.' dedi.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından düzenlenen '15 Temmuz' temalı sivil toplum kuruluşları buluşması, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Başkanlığı'nda düzenlenen programa, İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Muharrem Ödemiş, İstanbul Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü, Yönetim Kurulu üyeleri ve 15 Temmuz FETÖ darbesine karşı duruş sergileyen, mücadele eden sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri katıldı.

- 'FETÖ bir algı operasyonu yürütüyor'

Programın açılışında konuşan Ünal, batının, Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini anlamak istemediğine dikkati çekti.

FETÖ'nün bir algı operasyonu yürüttüğüne işaret eden Ünal, şöyle devam etti:

'Dünyaya diyor ki 'Türkiye'de iki dini grup vardır ve yaşananlar bunlar arasındaki iktidar mücadelesidir'. Batı tabii meseleleri işine geldiği gibi anlamak istiyor. Milletimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın gösterdiği kahramanca mücadeleyi görmezden geliyor. Biz o gecenin demokrasi müdafaası olduğunu, 249 şehit verdiğimizi, binlerce gazimizin olduğunu belirtiyoruz. 15 Temmuz seçilmiş meşru iktidara karşı yapılmış hain bir darbe girişimidir. İradenizi ortaya koydunuz, milli iradeye sahip çıktınız. Hepinize teşekkür ediyorum.'

- '15 Temmuz'da kahramanlık destanı yazılmıştır'

Selim Temurci de 15 Temmuz'da milletin verdiği mücadeleyi itibarsızlaştırmak isteyenlerin, millete ihanet edenlerle eş değerde olduğunu vurguladı.

Temurci, 15 Temmuz'da milletin en büyük ihaneti ve alçaklığı gördüğünü belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Bu ülkede 15 Temmuz'u hep birlikte yaşadık ve burada olan kardeşlerim o gece yüreklerini ortaya koydu. Ülkemiz geçmişte de darbeler görmüştü. Son yaşanan, hepsinden farklıydı. 15 Temmuz'da ülkemizi emperyalistlerin masasında meze yapmak istediler. Parçalamak, işgale hazır hale getirmek istediler. Ülkemizi Mısır'a çevirmek istediler. Şehadete inanan aziz milletimiz esir edilemeyeceğini dünyaya bir kez daha gösterdi. 15 Temmuz'da kahramanlık destanı yazılmıştır. Elinde bayrağıyla, dilinde duasıyla binlerce kardeşimiz tankların üzerine yürümüştür. Şehitler verdik, hepsini rahmetle, şükranla anıyorum. Binlerce gazimiz var, onlara yürekten teşekkür ediyorum. Bu mücadeleyi itibarsızlaştırmak isteyenler, bu yönde açıklamalar yapanlar milletimize, devletimize ihanet ediyorlar.'

Temurci, içeride ve dışarıda 15 Temmuz darbe girişimine hizmet edenlerin, niyetlerinden vazgeçmediğine işaret ederek, aynı yere, aynı amaca hizmet eden bu şer ittifakının Türkiye'yi çevreleyerek yalnızlaştırmak istediğini kaydetti.

Selim Temurci, '2010'da birilerini göreve getirenler, şimdi 'yürüyeceksin' dediler. Bu sözde 'adalet' yürüyüşü, 15 Temmuz'un rövanşını almak isteyenlere hizmet etmektedir. Hayır cephesi dedikleri sözde ittifakı konsolide etmek için yürüdüler. Amaçları koltuklarını korumaktır ve 2019'a giderken kendisinin başkan adayı olduğunu Türk toplumuna kabul ettirmektir.' ifadelerini kullandı.

Mücadelenin sadece siyasetçilere bırakılmaması, herkesin ve her kesimin 15 Temmuz'u sahiplenmesi ve verilen mücadeleyi içselleştirmesi gerektiğinin altını çizen Temurci, bu mücadelenin topluma mal edilmesi konusunda sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü belirtti.

Temurci, İstanbul'un 39 ilçesinde ve diğer illerde 15 Temmuz anma programları yapılacağını dile getirerek, herkesin birlikte olup dünyaya kardeşliğe ve demokrasiye nasıl sahip çıkıldığını göstermesini istedi.

Muharrem Ödemiş ise 15 Temmuz'da milletin ve sivil toplum kuruluşlarının gösterdiği kahramanlığın takdire şayan olduğunu belirterek, katılımcılara onurlu duruşlarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA