AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı Haftalık Basın Toplantısı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Özkal: 'Milletimizin feraseti ile 15 Temmuz gecesi atlatıldı ve bu hain darbe girişimine katılanlar, destek verenler de yargı önünde hesap veriyorlar, daha da verecekler' AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Özkaya: 'Adalet yüce bir kavramdır, hepimize lazımdır. Bunda şüphe yok ama adaletin arkasına zulmü, vatana ihaneti, cinayeti, katilliği, darbeye teşebbüsü, dini istismarı koyacaksanız bunun adı adalet yürüyüşü değil başka bir şey olur'

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen haftalık basın toplantısı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Hatice Dudu Özkal ve Ali Özkaya'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda konuşan Özkal, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin unutulmaması için etkinlikler düzenlendiğini, ancak bu etkinlikler düzenlenmese dahi yaşananların milletin hafızasından silinmeyeceğini söyledi.

15 Temmuz'da unutulması mümkün olmayan bir gece yaşandığını dile getiren Özkal, 'Bu millet çok zor bir gece yaşadı ve bu zor gecede milletimiz öyle güzel bir insani refleks ortaya koydu ki gerçekten Türk milleti olmanın kendine yakışır asaletini gösterdi.' ifadesini kullandı.

Özkal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla meydanlara çıkan vatandaşların darbe girişimini mucizevi bir şekilde engellediğini belirterek, 'Bu ülke daha önce bir sürü darbeler yaşadı ama 15 Temmuz'un başka bir boyutu, başka bir anlamı vardı. Çünkü gerçekten bizim askerimiz, bizim vergilerimizle yapılanan ve bu ülkeyi korumakla görevli insanımız böyle bir girişimde bulundu. Ancak bu kendi başlarına yapmış oldukları bir şey değildi.' diye konuştu.

Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen düşmanların FETÖ'ye destek verdiğini vurgulayan Özkal, 'Bu topraklar üzerinde emeli olan herkes bu darbe girişimine bir şekilde destek oldu. Milletimizin feraseti ile bu gece atlatıldı ve bu hain darbe girişimine katılanlar, destek verenler de yargı önünde hesap veriyorlar, daha da verecekler.' değerlendirmesini yaptı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Özkaya da konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için Ankara Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşü değerlendirdi.

Özkaya, 'CHP yürüyüş yaparak adalet istiyor, kime adalet istiyor, MİT tırlarıyla millete ve vatana ihanet yapan Can Dündar ve ortağı bir de ona en mahrem bilgileri taşıyan Enis Berberoğlu'na mı? Adalet vatana ihaneti mi içeriyor? Vatana ihanet ne zamandan beri adalet kavramının içerisinde konuşulmaya başladı.' ifadelerini kullandı.

Adaletin herkes için gerekli olduğunu belirten Özkaya, 'Adalet yüce bir kavramdır, hepimize lazımdır. Bunda şüphe yok ama adaletin arkasına zulmü, vatana ihaneti, cinayeti, katilliği, darbeye teşebbüsü, dini istismarı koyacaksanız bunun adı adalet yürüyüşü değil başka bir şey olur.' diye konuştu.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven de 11-15 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek 'Demokrasi Haftası' faaliyetlerine başladıklarını ifade etti.

Etkinliklerin en önemlisinin 15 Temmuz'da tutulacak bir günlük nöbet olduğuna dikkat çeken Yurdunuseven, 'Yeniden 15 Temmuz gününü anmak adına vatandaşlarımızı nöbete davet ediyoruz. Biz de tüm teşkilatlarımız olarak saat 21.00'dan itibaren geçen yıl 29 gün boyunca nöbet tuttuğumuz Hükümet Meydanı'nda olacağız.' dedi.
Kaynak: AA