25. GAPSHOES Fuarı'na Doğru

Uluslararası Ayakkabı, Terlik ve Yan Sanayi Fuarı 19 Temmuz'da kapılarını ziyaretçilere açacak.

Gaziantep'te bu yıl 25'incisi düzenlenecek Uluslararası Ayakkabı, Terlik ve Yan Sanayi Fuarı (GAPSHOES), 19 Temmuz’da açılacak.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Gaziantep Kunduracılar Odası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme idaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle Akort Fuarcılık tarafından Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuara, yurt içinden başta Gaziantep, Adana, Ankara, İstanbul, Kayseri, Konya, Samsun, Sinop ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilden, yurt dışından ise Çin’den firmalar katılacak.

Ortadoğu ülkeleri ve Türk cumhuriyetlerinden yaklaşık 20 bin ziyaretçinin gelmesinin beklendiği fuarda, 135 firma ile 350 marka yer alacak.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, ilk olarak 2003 yılında gerçekleştirilen GAPSHOES Fuarı’nın, o günden bu yana istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü ve sektöre yön veren bir fuar haline geldiğini belirtti.

Gaziantep’in, Türkiye’de ayakkabı sektörünün nabzını tuttuğuna ve en önemli ayakkabı üreticilerinin kentte faaliyet gösterdiğine işaret eden Konukoğlu, Gaziantep’ten en fazla ayakkabı ihracatı yapılan pazarların başında Türk cumhuriyetleri, Ortadoğu, AB ve Afrika ülkelerinin geldiğini ifade etti.

Konukoğlu, böylesine güçlü bir rekabet ortamında amacın sadece kaliteli üretim olmadığını, ürünü doğru pazarlarda, doğru alıcıya güvenle ulaştırmak gerektiğini belirterek, 'Ürettiğimiz her ne olursa olsun kaliteden, yenilikçi anlayıştan taviz vermeden müşteri beklentilerine göre vizyon çizen pazar stratejileri üreterek, daha çok büyümenin sağlanacağına inanıyorum.' dedi.

Fuar, 22 Temmuz'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA