22. Dünya Petrol Kongresi

Hindistan Petrol Bakanı Pradhan: Gelecek dönemde küresel elektrik talebi artacak. Yakın gelecekte sürdürülebilir kaynakların yerini konvansiyonel kaynaklar alacak' 'Yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik üretimindeki payının daha da artacağını öngörüyoruz'

Hindistan Petrol Bakanı Shri Dharmendra Pradhan, dünya genelinde gelecek dönemde küresel elektrik talebinin artacağını belirterek, 'Yakın gelecekte sürdürülebilir kaynakların yerini konvansiyonel kaynaklar alacak.' dedi.

Pradhan, Anadolu Ajansının global iletişim sponsoru olduğu 22. Dünya Petrol Kongresi'nde yaptığı konuşmada, yıl başından bu yana petrol fiyatlarındaki gerileyişin sürdüğünü söyledi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) petrol üretimi kısma kararına büyük üreticilerin uyduğunu ifade eden Pradhan, ancak bu durumun fiyatlar üzerinde beklenen etkiyi göstermediğini dile getirdi.

Pradhan, son dönemde petrol arz zincirinde köklü değişiklikler yaşandığına ve kaya gazının gelecek birkaç yılda enerji piyasaları üzerinde daha fazla etkili olacağına işaret etti.

Gelecek 30 yılda OPEC üyesi ülkelerin petrol üretiminde düşüş görüleceğini anlatan Pradhan, şunları kaydetti:

'Gelecek dönemde küresel elektrik talebi artacak. Dünyada kişi başına düşen enerji kullanımı günlük ortalama 1,9 kilovatsaat, Hindistan'da bu rakam 1,5 kilovatsaat seviyesinde bulunuyor. Hindistan gelecek 10 yılda elektrik talebinin daha da artmaya devam edeceği ülkelerden biri olacak. Yakın gelecekte sürdürülebilir kaynakların yerini konvansiyonel kaynaklar alacak. Bu nedenle yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik üretimindeki payının daha da artacağını öngörüyoruz.'

Kaynak: AA