19 Turiste Biber Gazı Sıkıp Valizlerini Gasp Ettiler

Fransa’nın başkenti Paris’te hırsızlar, otobüs bekleyen 19 turiste biber gazı sıkıp valizlerini çaldı.

Paris’in en büyük hava limanı olan Roissy Charles De Gaulle hava limanı yakınında yüzleri maskeli 8 kişilik soygun çetesi, ellerinde valizleriyle otobüs bekleyen turistlerin yüzüne biber gazı sıkıp, el çantaları ile valizlerini çalarak, araçla olay yerinden kaçtı.

Polis tarafından yapılan açıklamada, 4’ü Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı, 3’ü Fas vatandaşı, 12’si de Fransız vatandaşı olan 19 turistin el bagajı ve valizlerinin henüz kimliği belirlenemeyen kalabalık bir hırsızlık çetesi tarafından çalındığı belirtildi. Hırsızlık çetesini araştıran polis birimi, çeteyle ilgili geniş bir araştırma başlatıldığını açıkladı.

2016 Ekim ayında ise aynı güzergah üzerinde başka bir soygun olayı gerçekleşmiş, Katarlı bir ailenin iki kızının içinde bulunduğu araç durdurulmuş, 5 milyon euro değerinde mücevherat ve kıymetli eşyaları ile bir miktar paraları gasp edilmişti. Şubat ayında ise hava limanından kent merkezine gelen Rus bir ailenin içinde bulunduğu araç durdurulmuş içinde 100 bin euro bulunan çanta çalınmıştı. Fransız polisi, hava alanı çevresinde buna benzer gasp ve soygun yapan hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

(Tansu Sarıtaylı / İHA)
Kaynak: İHA