15 Temmuz Şehidinin Adı Parkta Yaşatılacak

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Acıbadem'deki Türk Telekom binası işgal edilmeye çalışılırken çıkan olaylarda şehit olan Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş'ın ismi İzmit'te bir parka verildi Şehit eşi Rahşan Sertbaş: 'Eşim 15 Temmuz gecesi, 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum' deyip, abdestini alıp sokağa çıktı ve hainler tarafından şehit edildi'.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Acıbadem'deki Türk Telekom binası işgal edilmeye çalışılırken çıkan olaylarda şehit olan Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş'ın adına yaptırılan park törenle açıldı.

İzmit Belediyesi tarafından Orhan Mahallesi'nde yaptırılan parkın açılışına Belediye Başkanı Nevzat Doğan, şehit muhtarın eşi Rahşan Sertbaş ve çocukları Selin ile Efe Sertbaş, İl Müftüsü Yusuf Doğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz,Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Kocaeli İl Başkanı Numan Acar ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkan Doğan, Anadolu coğrafyası yurt olduğundan beri kadınıyla erkeğiyle yediden yetmişe şehitler verildiğini ve verilmeye de devam edileceğini söyledi.

15 Temmuz'da yine bin yıldır olduğu gibi ellerinde bayrakla hainlerin karşısına dikildiklerini belirten Doğan, o gün şehit olanlardan birinin de Üsküdar Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş olduğunu belirtti.

Doğan, Sertbaş'ın o gün ülkenin bugünlere gelmesi için canını feda ettiğini vurgulayarak, 'Allah mekanını cennet etsin. Bizler onlara layık olmanın çabasındayız. Onların emanetlerine sahip çıkmanın gayreti içerisindeyiz. Onların emaneti, bayraktır, vatandır, namusumuzdur.' diye konuştu.

Şehitler için ülkeyi kalkındırmaya ve geliştirmeye devam edeceklerini dile getiren Doğan, şöyle devam etti:

'Çocuklarımız burada Mete Sertbaş adlı bir kahramanın adı altında yetişecek. Bu parkımızı yapacağımızı tüm Türkiye'den gelen muhtarlarımızı ağırladığımız programda açıklamıştık. Mete Sertbaş gibi hayatını bu vatana adayan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize de Allah uzun ömürler versin. Hep birlikte bu vatanın birliği, yarınlara daha güçlü ulaşması için mücadele ediyoruz. Parkımız ve mesire alanımızın hayırlı olmasını diliyorum. Şehidimizin ailesine, vatanımız ve milletimiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum.'

Şehidinin eşi Rahşan Sertbaş da Başkan Doğan'a gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek, 'Şehitlerin kanıyla sulanan bu vatanı hainlere bırakmak olmazdı. Eşim 15 Temmuz gecesi, 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum' deyip, abdestini alıp sokağa çıktı ve hainler tarafından şehit edildi. Bu, ülkemiz için ikinci bir kurtuluş savaşıydı. Gerekeni yapmalıydık ve yaptık. 15 Temmuz gecesi bütün dünyaya bir olduğumuzda neler yapabileceğimizi göstermiş olduk.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Doğan'ın yaptığı dua ile demokrasi şehidi Mete Sertbaş'ın adı verilen parkın açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA