15 Temmuz Şehidi Uslu, Kabri Başında Anıldı

Trabzon Valisi Yavuz: 'Bu tür hain girişimlerin tekrarlanmamasını, böyle bir hadisenin akıllardan dahi geçirilmemesi için birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek zorundayız'.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit olan Samet Uslu, kabri başında anıldı.

Trabzon'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ilk program, Uslu'nun Akçaabat ilçesine bağlı Yalı Mahallesi'ndeki kabri başında yapıldı.

Kabir ziyaretine Uslu'nun yakınlarının yanı sıra Vali Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon milletvekilleri Adnan Günnar ve Ayşe Sula Köseoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve vatandaşlar katıldı.

Vali Yavuz ve beraberindekiler Uslu'nun mezarına kırmızı gül bıraktı.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından İl Müftüsü Keramettin Demir, dua etti.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete sabır, gazileri ise şifa dileyen Yavuz, ülke genelinde ve yurt dışı temsilciliklerinde olduğu gibi Trabzon'da da hain darbe girişimini unutturmamak için çeşitli programlar gerçekleştirileceğini söyledi.

Yavuz, şehitler Samet Uslu ve Sedat Kaplan'ın kabrini ziyaretle başlayan etkinliklerin 16 Temmuz gecesi sona ereceğini anımsattı.

Bütün şehitlere minnet ve şükranlarını ifade eden Yavuz, 'Bu tür hain girişimlerin tekrarlanmamasını, böyle bir hadisenin akıllardan dahi geçirilmemesi için birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek zorundayız. Millet olarak 15 Temmuz 2016 akşamı ve sonrasında olduğu gibi birlik ve beraberliğimizi, dik duruşumuzu devam ettirmek hususunda hemfikiriz.' dedi.

Yavuz, şehidin babası Hüseyin ve annesi Gönül Uslu'nun düzenlenecek programlara katılmak için İstanbul'a gittiğini de anımsattı.

Program kapsamında, şehir merkezindeki İskenderpaşa Camisi'nde mevlit okutuldu.

Anma etkinlikleri kapsamında ilk gün programı, kanser tedavisi dolayısıyla Ankara'da bulunduğu sırada darbe girişimine tepki göstermek için sokağa çıkan ve şehit edilen Sedat Kaplan'ın Yomra ilçesindeki kabrinin ziyaret edilmesi ile tamamlanacak.
Kaynak: AA