Yaz Kur'an Kursları Futbol Turnuvası Başladı

Sivas Müftülüğü ve Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Yaz Kur'an Kursları Futbol Turnuvası başladı.

Eski 4 Eylül Stadyumu dış sahasında bu yıl 6.'sı düzenlenen Yaz Kur'an Kursları Futbol Turnuvası'nın açılışı törenle yapıldı.

İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Karakaya, törende yaptığı konuşmada, turnuvaya 58 Kur'an kursu takımının katıldığını söyledi.

İl genelinde 600'e yakın cami ve kurs merkezinde 12 bin öğrencinin yaz Kur'an kurslarına katıldığını belirten Karakaya, 'Futbol turnuvasına 2003- 2006 doğumlu öğrencilerimiz katılıyor. Dört yaş gurubundan 58 takımın katıldığı turnuvada yaklaşık 500 öğrencimiz bulunuyor.' dedi.

Karakaya, yaz kurslarında özellikle ders sonrası sosyal etkinliklere ağırlık verdiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

'Etkinliklerimizin başında da futbol turnuvası geliyor. Bu sene katılım daha fazla ben görev alan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu tür sosyal etkinlikler sadece yaz turnuvasıyla kalmayacak bütün öğrencilerimizle sosyal etkinliklerimizi daha da artırarak devam etmeyi arzuluyoruz.'

Kaynak: AA