Türkiye'nin Turizm Değerleri Dünya Genelinde Tanıtılacak

'Türkiye'ye Gidiyoruz' projesi kapsamında, Türkiye'nin turizm değerleri 130 ülkede 200 noktada anlatılacak.

'Türkiye'ye Gidiyoruz (We Go To Turkey)' projesiyle 130 ülkede 200 noktada Türkiye'nin turizm değerleri tanıtılacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, turizm alanında da yükselen bir değer olan Türkiye'nin tanıtımı için yeni bir proje geliştirildi.

Geçmişten günümüze tarihi mirasıyla termal ve sağlık turizminden kültür turlarına, kongre turizminden inanç turizmine kadar onlarca farklı alanda Türkiye'nin sahip olduğu değerleri anlatmak için tanıtım etkinliği hazırlandı.

- '10 dilde internet sitesi hazırlanacak'

Proje koordinatörü Mustafa Yıldız, fuarların, özel etkinliklerin, reklam çalışmalarının ve diğer mecraların Türk turizminin tanıtımında önemli rol oynadığını belirtti.

Hayata geçirdikleri projeyle insanlara dokunmayı, onlarla bire bir temas kurmayı hedeflediklerini belirten Yıldız, 'Ülkemizi, ülkemizin tüm dünyada eşi benzeri olmayan misafirperverliğini, turisti 'müşteri' değil bir misafir olarak gördüğümüzü, potansiyel hedef kitleye, memleketimizin gençleri anlatsın diye düşündük.' ifadesini kullandı.

Proje kapsamında dünyanın en çok konuşulan 10 dilinde hazırlanacak 'www.wegototurkey.com' isimli internet sitesinin hazırlıklarının sürdüğünü aktaran Yıldız, bu siteye girenlerin Türkiye'de şehir şehir, turizm ile ilgili ne varsa bulabileceklerini kaydetti.

- '80 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyoruz'

Yıldız, otellerden ören yerlerine, havalimanlarından hastanelere, ulaşım imkanlarından müzelere kadar bir turistin ihtiyacı olan tüm bilgilerin burada olacağını aktararak, şöyle devam etti:

'Ayrıca sağlık, kongre, kış ve inanç turizmi gibi 10 farklı turizm değerimizle ilgili yine 10 ayrı dilde tanıtım filmi de site içinde yer alacak. Türkiye'mizin 81 ilinin kısa tanıtım filmleri de yöresel müziklerimiz eşliğinde yine site içinde ilgili sayfalarda bulunacak. Ayrıca 130 ülkede 200 noktada kurulacak stantlarda 21 gün süreyle 2 bin 200 personel tarafından Türkiye'nin tanıtımı gerçekleştirilecek. Bu stantlarda görevli personelimiz üniversite öğrencilerinden seçilecek. Stantlarımızı ziyaret edenlere çeşitli hediyelerimiz ve Türk kahvesi, Türk lokumu gibi ikramlarımız olacak. 200 noktada 21 gün sürede toplam 80 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Misafirperverliğimizi stantta yapacağımız kahve ve lokum ikramı ile pekiştirirken, bir kahvenin 40 yıl hatırı olduğunu, Türkiye'nin, Türk insanının dostluğunun dünya için önemini de aktarmış olacağız. Rakiplerimizin ülkemiz üzerinde yürüttükleri kara propagandaları, olumsuz söylentileri bu sayede, geleceğimiz olan gençlerimiz ile boşa çıkartacağız. Ayrıca Türk turizmi ile ilgili olarak bugüne kadar gerçekleştirilmiş en kapsamlı anket çalışmasını da aynı anda yapacağız.'

Turizm tanıtımında Türkiye'nin en büyük projelerinden birini tasarladıklarını belirten Yıldız, projeye ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığına gerekli başvuruları yaptıklarını, Başbakanlık Tanıtma Fonu Genel Sekreterliğine de ulaştıklarını bildirdi.
Kaynak: AA