Terörle Mücadele Operasyonları

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında ölü ele geçirilen teröristin üzerinde bulunan dökümanlardan yola çıkılarak İçel'in Tarsus ilçesinde düzenlenen operasyonda 16 kilogram PETN ve patlayıcı olduğu değerlendirilen, toz halinde 13 kilogram gri renkli madde ele geçirildi Patlayıcılarla bağlantılı olduğu belirlenen, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yakalanan şüpheliyle irtibatlı kişilerin adreslerinde yapılan aramada toprağa gömülü 90 kilogram TNT ve 160 kilogram PETN bulundu İstanbul'un Bağcılar ilçesindeki depoda 40 kilogram amonyum nitrat, 2 paket plastik patlayıcı, 2 kilogram C4, 100 fişek, 20 kilogram kimyasal madde, 5 şarjör ve 2 hücum yeleği ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında ölü ele geçirilen teröristin üzerinden çıkan dokümanların incelenmesinin ardından, İçel'in Tarsus ilçesinde düzenlenen operasyonda 16 kilogram PETN ve patlayıcı olduğu değerlendirilen, toz halinde 13 kilogram gri renkli madde ele geçirildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığınca, yurdun değişik bölgelerinde yürütülen terör operasyonlarına ilişkin detaylı bilgi paylaşıldı.

Buna göre, 29 Haziran'da Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında ölü ele geçirilen teröristin üzerinden çıkan dokümanların incelenmesinin ardından 2 Temmuz'da İçel'in Tarsus ilçesinde düzenlenen operasyonda 16 kilo 30 gram PETN ve patlayıcı olduğu değerlendirilen, toz halinde 13 kilo 16 gram gri renkli madde ele geçirildi.

Devam eden çalışmalarda, patlayıcılarla bağlantısı bulunan zanlı, 4 Temmuz'da Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yakalandı. Zanlıyla irtibatlı oldukları belirlenen, halen gözaltındaki şüphelilere ait adreste yapılan aramada toprağa gömülü 90 kilogram TNT ve 160 kilogram PETN bulundu.

Bu zanlılarla irtibatlı olduğu değerlendirilen bir Suriyeli de 25 kilogram PETN ile yakalandı.

Patlayıcılarla ilgili toplam 14 şüpheli gözaltına alındı.

- 24 bidonda patlayıcı ele geçirildi

Mardin'de 4 Temmuz'da yakalanan şüphelinin ifadesi doğrultusunda İzmir'in Selçuk ilçesindeki Gümüldür yolu üzerinde bulunan bidonda C4 olduğu değerlendirilen 21 kilo 780 gram madde, 4 fünye, 2 zaman ayarlayıcı, 2 takım alıcı-verici devre ve 510 santimetre 'korteks' ele geçirildi.

6 Temmuz'da İzmir'e getirilen şüphelinin, Selçuk ileKuşadası ilçeleri arasındaki bölgede yer göstermesi sonucu ağaçlık alandaki 24 bidonda patlayıcı olduğu değerlendirilen jelatine sarılı malzeme, 2 ateşleyici fünye ve bir ateşleyici kablo bulundu.

- Bağcılar'daki depoda 40 kilo amonyum nitrat

Terör örgütü PKK/KCK'nın sözde 'özel kuvvetler' yapısına bağlı faaliyet gösteren, gözaltındaki şüphelinin adresinde ele geçirilen dokümanların incelenmesi neticesinde de 3 Temmuz'da İstanbul'un Bağcılar ilçesindeki depoda yapılan aramada 40 kilogram amonyum nitrat, 2 paket plastik patlayıcı, 2 kilogram C-4, 100 fişek, 20 kilogram kimyasal madde, 5 şarjör ve 2 hücum yeleği ele geçirildi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde de bombalı eylemlerde kullanılmak üzere Suriye'den patlayıcı getirdikleri istihbaratı alınan Suriye uyruklu PKK'lı teröristler, 4 Temmuz'da yakalandı.

Yazı köyünde bir ikametgahın bahçesine gömülü 5 kilo 27 gram patlayıcı ve 283 fişek ele geçirildi.

Dağlıca uygulama noktasına yönelik dün düzenlenen roketli/silahlı saldırıda etkisiz hale getirilen 2 PKK'lı teröristin üzerinde yapılan aramada bir roketatar, 2 roket başlığı, 2 kalaşnikof, 10 şarjör, 8 el bombası ve 300 fişek bulundu.

Van'da 3 Temmuz'da icra edilen operasyon sırasında çıkan çatışma sonucu 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda bir kalaşnikof, bir kanas keskin nişancı tüfeği ve bir RPG-7 ele geçirildi.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde 1 Temmuz'da gözaltına alınan teröristin, kırsal alanda yer göstermesi sonucu 2 Temmuz'da yapılan aramada, bir roketatar, bir av tüfeği, bir biksi, bir el bombası, 2 kanas, 14 roket başlığı, 7 kalaşnikof, bin 508 fişek, 13 bomba düzeneği, 24 şarjör, 200 kilogram patlayıcı ve çok miktarda C4 bulundu.

- Siirt'te 2 sığınak

Siirt'in Pervari ilçesinde 4 Temmuz'da bir teröristin yaralandığı çatışmada 2 sığınak ve bir keskin nişancı tüfeği ele geçirildi.

Hatay'da sınır hattında 4 Temmuz'da yasa dışı yollardan yurda girmeye çalışan bir DEAŞ'lı terörist yakalandı. Teröristin üzerinde 5 kilo 250 gram TNT bulundu.

Hatay'da 5 Temmuz'da PKK'ya yönelik operasyonda bir el yapımı patlayıcı, Siirt'te aynı gün 4 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda bir roketatar, 4 kalaşnikof ve bin 407 muhtelif mühimmat ele geçirildi.

Hakkari ve Diyarbakır'da 6 Temmuz'da PKK'lı teröristin yer göstermesi sonucu yapılan aramalarda bir el yapımı patlayıcı, bir kalaşnikof, bir tabanca ve 49 gaz maskesi bulundu.

Siirt'in Pervari ilçesinde 6 Temmuz'da düzenlenen operasyonda tespit edilen mağarada 3 kanas keskin nişancı tüfeği, 2 biksi makineli tüfek, 31 kalaşnikof, 2 M-16, 10 kilogram C-4, 9 mayın, 14 bin 833 muhtelif mühimmat ve 2 bin elektrikli fünye ele geçirildi.

- Kars'ta 7 terörist etkisiz hale getirildi

Kars'ın Kağızman ilçesinde 6 Temmuz'da, SİHA'nın tespit etmesi sonucu düzenlenen operasyonda 7 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda bir biksi, bir kanas, 2 M-16 piyade tüfeği ve 2 kalaşnikof ele geçirildi.

Hakkari'nin merkeze bağlı Geçimli köyünde 6 Temmuz'da icra edilen operasyonda 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda bir M-4 piyade tüfeği, bir kalaşnikof ve 2 el bombası bulundu.

Muğla'nın Milas ilçesinde 6 Temmuz'da PKK'lı teröristin yer göstermesi sonucu muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Hakkari'de 8 Temmuz'da icra edilen PKK'ya yönelik operasyonda çıkan çatışmada bir terörist etkisiz hale getirildi, aramalarda 3 kalaşnikof, 2 RPG-7 ve 2 bin 608 muhtelif mühimmat bulundu.
Kaynak: AA