Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı İnanç Açıklaması

'Sendikal örgütlülük, tekstil, hazır giyim sektörünü büyütür. Sektörümüzün sorunu markalaşamamak ve örgütlü, sendikalı toplu pazarlık sistemine geçememektir'

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, sendikal örgütlülüğün tekstil ve hazır giyim sektörünü büyüteceğini belirtti.

İnanç, yaptığı yazılı açıklamada, tekstil ve hazır giyim sektörünün sağlıklı bir iş ortamına kavuşmasının ön şartının, örgütlü, toplu pazarlık sistemine geçmiş iş yerleri olduğunu ifade etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre yılın ilk yarısında ihracatında yüzde 5,8 gerileme yaşanmasına rağmen hazır giyim sektörünün ülkenin gururu olmayı sürdürdüğünü vurgulayan İnanç, şunları kaydetti:

'TİM verilerine göre hazır giyim sektörü yılın ilk altı ayında 8,2 milyar dolar ile Türkiye'nin en fazla ihracat yapan ikinci sektörü durumunda. İş kolumuzu oluşturan diğer alt sektörler de eklendiğinde yine yıllık 13,7 milyar dolarlık bir ihracata ulaşılıyor. Yılın ilk altı ayında 59,3 milyar dolarlık ihracat yaptık. Tekstil, hazır giyim işçisi, 'Tekstil sektöründen çıkılmalı' diyenleri haksız çıkardı.'

Türkiye'nin tekstil sektöründe öğrenemediği tek şeyin örgütlülüğün önemi olduğunu belirten İnanç, 'Sendikal örgütlülük, tekstil, hazır giyim sektörünü büyütür. Sektörümüzün sorunu ne işçi ücretleri ne de verimsizliktir. Sektörümüzün sorunu markalaşamamak ve örgütlü sendikalı, toplu pazarlık sistemine geçememektir. Sendikalılık, işçiler için daha iyi çalışma ortamı, işveren için ise verimli ve iş barışına sahip işletme demektir.' ifadelerini kullandı.

Sektörün istihdam, kadın istihdamı ve tarımın gelişmesine yönelik katkılarına dikkati çeken İnanç, sektörde bir an önce örgütlülüğün önünün açılmasını talep etti.
Kaynak: AA