OMTSA 2017 Matematik Sempozyumu Başladı

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karakaya: 'Topluma edebiyat kadar matematiğin de önemli olduğunu algılatmak için çabalıyoruz. Aklın dili olarak matematiği geliştireceğiz, anlayacağız, anladığımızı yorumlayacağız'

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 'Topluma edebiyat kadar matematiğin de önemli olduğunu algılatmak için çabalıyoruz. Aklın dili olarak matematiği geliştireceğiz, anlayacağız, anladığımızı yorumlayacağız.' dedi.

AEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda, 15 ülkeden akademisyenlerin 134 bildiri yayınlayacağı OMTSA 2017 Matematik Sempozyumu başladı.

Prof. Dr. Karakaya, açılıştaki konuşmasında, 4 gün sürecek sempozyumda matematik alanında önemli sunumlar ve açıklamalar yapılacağını söyledi.

Önceki yıllarda da üniversitelerinde matematik sempozyumunun düzenlendiğini anlatan Karakaya, şunları kaydetti:

'Topluma edebiyat kadar matematiğin de önemli olduğunu algılatmak için çabalıyoruz. Aklın dili olarak matematiği geliştireceğiz, anlayacağız, anladığımızı yorumlayacağız. Yorumladığımızı da ifade etmenin gayreti içinde olacağız. Genç araştırmacılara ise şunu tavsiye ediyorum, elinizdeki problemin dünyayla ilişkisini kurun ki gelişmelere, teknolojiye ve üretime vesile olsun.'

Sempozyumdan önemli sonuçlar çıkacağına inandığını vurgulayan Karakaya, sempozyuma, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Rusya, Japonya, Cezayir, Polonya, Hindistan, Tunus, İtalya, Pakistan, İngiltere, Kırgızistan, Kazakistan, İran ve Çekya'daki üniversitelerden konukların katıldığını bildirdi.

Ankara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Şerbetçi ise 2011'de AEÜ'de ilki yapılan sempozyumun, yoğun bir uluslararası iş birliğine vesile olduğunu ifade etti.

Şerbetçi, 'AEÜ ve Türkiye'nin diğer üniversitelerindeki matematik bölümlerinde bulunan araştırmacılar, sempozyumun ardından buradaki çalışmalardan faydalanacaklardır. Ayrıca sempozyum, genç matematikçilerin lisans ve lisansüstü birçok çalışmada yeni konular ve araştırma alanları belirlemelerine katkı sağlayacaktır.' dedi.

Sempozyumda daha sonra sunumlara geçildi.
Kaynak: AA