Kırşehir'de Bonzai Kullanımından 1 Yılda 6 Kişi Hayatını Kaybetti

Uyuşturucu madde kullanımlarının artması ile meydana gelen ölümlere Kırşehir’de bir yenisi daha eklendi.

Sentetik kannabinoid olarak bilinen bonzai maddesinin kullanımı sonrasında Organize Sanayi Bölgesi altında uyuşturucu kullanan 2 gençten biri hayatını geçirdiği kriz sonrası kaybetti. Olay dün Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi yakınında bulunan bir dere yatağında meydana geldi.

Sentetik uyuşturucuyu kullanan ve krize giren S.A., uzun süre geçirdiği baygınlıktan sonra hayatını kaybetti. Yanında bulunan ve beraber uyuşturucu madde aldıkları öne sürülen arkadaşının 112 ekiplerine haber vermesi sonrası olay ortaya çıktı. Polis, yaşanan olayla ilgili inceleme başlattı. S.A., adlı bağımlının arkadaşı ile birlikte iddiaya göre kova yöntemi ile uyuşturucu maddeyi aldığı öğrenilirken Kırşehir’de son bir yılda sentetik uyuşturucu (bonzai) kullanımından hayatını kaybeden kişi sayısı 6 ‘ya yükseldi.

“Vali uyuşturucu kullanımına karşı proje başlattı”

Kırşehir Valisi Necati Şentürk’ün kendisinin ilgilendiği ve ‘Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezi’ ile de uyuşturucu madde bağımlısı gençler bir araya toplanarak rehabilite edilmeye çalışılıyor. Vali Necati Şentürk’ün başlattığı çalışma ile madde bağımlısı gençleri uyuşturucu maddenin etkisinden kurtarmak amacıyla kurulan ‘Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezi’ gençleri, uyuşturucu bağımlılığından kurtarıp topluma kazandırma çalışmaları yapılıyor.

Gençleri uyuşturucu bağımlılığından kurtararak onların meslek sahibi olmaları için yapılan çalışmalarda, “Uyuşturucudan kurtulmak isteyen gençlerle sık sık görüşülerek gençleri ölüme sürükleyen bonzai ve diğer uyuşturucu maddeler hakkında bilgilendirme yapılıyor. Polis’ de açılan bu merkezde dönüşümlü olarak nöbet tutuyor. Madde bağımlısı gençlere açılan merkezde Kur’an-ı Kerim öğretilerek onların sosyal yaşamları güçlendiriliyor.”
Kaynak: İHA