Kazakistan'daki Astana EXPO 2017 Enerji Fuarı

Fuarı bir ayda 1 milyona yakın kişi ziyaret etti.

Kazakistan’da 10 Haziran'da kapılarını açan Astana EXPO 2017 Uluslararası Enerji Fuarı'nı bir ayda yaklaşık 1 milyon kişi ziyaret etti.

Astana EXPO 2017 şirketi Ticarileştirme Departmanı Müdürü Daulet Erkimbayev, düzenlenen basın toplantısında, fuarı bir ay içinde 921 bin 293 kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.

Erkimbayev, Kazakistan pavilyonu Nur Alemi'ni 130 bini yabancı olmak üzere 835 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Şirketin Uluslararası Departman Müdürü İlya Urazakov da en sık ziyaret edilen pavilyonlar arasında Türkiye, Rusya, Özbekistan, Almanya, Hindistan, Güney Kore ve Afrika ülkeleri pavilyonları bulunduğuna işaret ederek, fuarın ardından seçilecek en iyi pavilyonun ödüllendirileceğini bildirdi.

Ana teması 'Sürdürülebilir Enerji İçin Küresel Sinerji' olan Türkiye pavilyonu yaklaşık bin metrekare alanda yer alıyor. Giriş kapısında su değirmeni sergilenen Türkiye pavilyonunda, ülkenin yenilenebilir ve alternatif enerji kaynaklarının yanı sıra madenleri hakkında görseller de bulunuyor.

Astana'da 10 Haziran'da başlayan EXPO 2017 Uluslararası Enerji Fuarı, 10 Eylül'e kadar devam edecek. Fuara Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 115 ülke ve 22 uluslararası örgüt katılıyor.
Kaynak: AA