İsrail Hapishanelerindeki Filistinlilere Destek Gösterisi

Filistinli eski tutuklu Yasir Burays:'Filistinli tutuklular, Hapishaneler İdaresi'nin uygulamaları ve temel haklarından mahrum bırakılmaları nedeniyle gerçekten çok zor bir dönemden geçiyor'.

Gazzeliler, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklularla dayanışma gösterisi düzenledi.

Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi binası önünde bir araya gelen onlarca tutuklu yakını, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin bir an önce serbest kalmasının sağlanması için uluslararası toplumdan İsrail'e baskı yapmasını talep ettikleri dövizler taşıdı.

Gösteriye katılan eski tutuklulardan Yasir Burays, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Filistinli tutuklular, Hapishaneler İdaresi'nin uygulamaları ve temel haklarından mahrum bırakılmaları nedeniyle gerçekten çok zor bir dönemden geçiyor.' dedi.

İsrail hapishanelerinde 13 yılını geçirdikten sonra bu ay başında serbest bırakılan Burays, hala içeride bulunan tutukluların Filistinli gruplardan özgürlüklerine kavuşmaları için ciddi çaba sarf etmelerini istediğini aktardı.

Bureys ayrıca Fetih ve Hamas hareketlerine de 'ayrılığa son verme ve tutuklular meselesi için birlikte çaba sarf etme' çağrısında bulundu.

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere, 57'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.
Kaynak: AA