GÜNDEM ÖZETİ / 11 TEMMUZ 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Potaçari Şehitliği'nde düzenlenecek 'Srebrenitsa Soykırımı Kurbanlarını Anma Töreni'ne katılacak.

(Srebrenitsa)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Kayseri Garnizon, Bünyan ve Yeşilhisar şehitliklerini ziyaret edecek, 15 Temmuz şehitleri ruhuna okunacak Mevlid-i Şerif için Hunat Camisi'ndeki programa katılacak, 15 Temmuz şehitlerinden Özel Harekat polisleri Cennet Yiğit ve Kübra Doğanay'ın ailelerini ziyaret edecek.

(Kayseri/11.00-16.30)

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce düzenlenen 'Fotoğraflarla 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi' sergisinin açılışını yapacak.

(Ankara/11.30)

4- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 15 Temmuz Anma Etkinlikleri kapsamında Eskişehir'de Hava ve Kanlıpınar şehitlikleri ile Valiliği ve Şehit Fatih Dalgıç'ın ailesini ziyaret edecek, şehitler için okutulacak mevlide katılacak.

(Eskişehir/11.30-20.30)

5- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ta Yukarı Tekke Şehitliği'ni ziyaret edecek, şehitler için okutulacak mevlite ve 15 Temmuz Şehitler Fidanlığı'nın açılışına katılacak.

(Sivas/11.00/12.00/14.00)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Etimesgut Elvanköy Mezarlığı’nda 15 Temmuz şehitlerinin kabirlerine ziyarette bulunacak.

(Ankara/10.00)

7- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Şenkaya ilçesi ve Erzurum merkezde şehit ailelerini ziyaret edecek, Valilik ziyaretinde bulunacak, 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'ne iştirak edecek.

(Erzurum/10.45-18.00)

8- TBMM Anayasa Komisyonunda, Meclis İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair İçtüzük Teklifi üzerinde görüşmeler başlayacak.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, şehitlik ziyareti gerçekleştirecek, 15 Temmuz Şehidi Ufuk Baysan’ın kabrini ve ailesini ziyaret edecek, şehit yakınları ve gazilerle Mevlid-i Şerif okutulması programına katılacak.

(Düzce/11.00/11.30/11.45/12.00)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Malatya kayısısının Avrupa Birliği tarafından coğrafi işaret olarak tesciline ilişkin sertifika törenine katılacak.

(Ankara/ 12.00)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye-Angola Karma Ekonomik Komisyon (KEK) teknik heyet toplantılarına katılacak.

(Angola)

4- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Niğde'de şehit Ömer Halisdemir'i kabri başında anma törenine ve '15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı” oluşturulması etkinliğine iştirak edecek, Şehit Ömer Halisdemir'in babasına ziyarette bulunacak, İçel'de 'Demokrasi ve Milli Birlik” Konferansı'na katılacak.

(Niğde/ 11.00) (İçel/ 19.00)

5- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz şehidi Umut Can Kılıç’ın kabrini ziyaret edecek.

(Ankara/ 11.00)

6- TÜİK, mayıs ayı perakende satış endeksi verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

7- Hazine, 2 yıl (672 gün) vadeli, sabit kuponlu devlet tahvili ihalesi gerçekleştirecek.

(Ankara)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fildişi Sahili Cumhuriyeti'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi 44. Toplantısı'nın kapanış oturumuna katılacak, ardından Liberya'ya resmi ziyarette bulunacak.

(Abidjan/Monrovia)

2- Srebrenitsa soykırımının 22. yılında 71 soykırım kurbanı Potoçari Anıt Mezarlığı'nda düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

(Srebrenitsa)

3- Musul kent merkezinin terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılmasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Musul)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

6- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.

(Riyad)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kıranköy ve Asri Mezarlık'ta şehitlik ziyareti yapacak, Büyük Camisi'ndeki mevlit programına katılacak.

(Samsun/11.00/12.00)

2- Süper Lig'de 2017-2018 İlhan Cavcav Sezonu fikstür çekimi, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılacak.

(İstanbul/16.00)

3- Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) tarafından ikinci kez düzenlenen Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde, grupların ve ön eleme turlarındaki eşleşmelerin belli olacağı kura çekimi yapılacak.

(Mies/15.00)

4- UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda 4 maç yapılacak.

(Bakü/Paola/Belgrad/Rijeka)

5- Avrupa 17 Yaş Altı Erkekler Voleybol Şampiyonası Finalleri sona erecek.

(Konya)

6- Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon sürüyor.

(Londra)

7- Fransa Bisiklet Turu'na 10. etap yarışıyla devam edilecek.

(Perigueux-Bergerac)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA