Gerede'de Restore Edilen Caminin Açılışı Yapıldı

Bolu Valisi Aydın Baruş, Gerede ilçesi 2. Afşar köyünde Mahmudiye Vakfı tarafından restore edilen caminin açılışını yaptı.

Mahmudiye Vakfı ve hayırsever Dr. Kasım Sezen tarafından restore edilen ve eksikleri giderilen caminin açılışı dualar eşliğinde yapıldı.

Açılışta konuşan Baruş, mescitlerin Allah’ın adının anıldığı yerler olduğu belirterek, 'Mescitler aynı zamanda medeniyetimizde, geleneğimizde ilim tahsil edilen ve içine girdiğimizde huzur bulduğumuz, yüce Rabb'imizi andığımız ve kalplerimizi huşu ile doldurduğumuz müstesna yerlerdir. Bunun için Cenab-ı Hak 'mescitleri imar edenleri' ayeti kerimesinde övmüştür. Milletimiz bu övgüye mazhar olmak için tarih boyunca camilerine, mescitlerine büyük önem vermiştir.' diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu'nun dualar etmesinin ardından caminin açılışı gerçekleşti.

Açılışa, Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, Gerede Belediye Başkan Vekili İsmail Çetin, Mahmudiye Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Nurettin Sezen, Hayırsever Dr. Kasım Sezen, Bolulular Derneği Başkanı Yakup Evirgen ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA