FETÖ'nün Denizli'deki Finans Kaynaklarına Yönelik Dava

Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) finans kaynakları ve il yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 30'u tutuklu 67 sanığın yargılanmasına devam edildi Tanık Altıntaş: 'FETÖ örgütü mensupları ilk tanıştıkları kişiye bile 40 yıllık dostmuş gibi samimi davranıyorlamış'.

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) finans kaynakları ve il yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 30'u tutuklu 67 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda devam eden davanın bugün gerçekleştirilen celsesine sanıklar, avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanıklar, tahliye talebinde bulundu.

Mahkemede tanık olarak dinlenen Emrah Altıntaş, bir elektrik firmasında müdür olarak çalıştığını ve iş görüşmesi için Irak'a gittiğini belirtti.

Burada yaptığı temaslarda FETÖ'ye yakın birisiyle tanıştığını anlatan Altıntaş, 'Edirneli soy isimli kişi FETÖ'ye ait olduğunu bildiğim reklam ajansında yöneticiydi. Bizim de bir reklam işimiz olmuştu. İş gereği bu firmayla iletişime geçtik. Bana burada çok iyi davrandılar. Ben daha sonradan öğreniyorum tabii. FETÖ örgütü mensupları ilk tanıştıkları kişiye bile 40 yıllık dostmuş gibi samimi davranıyorlamış. Sonra ben Denizli'ye dönünce bu kişi bana 'Neden yanıma gelip gitmiyorsun' diye sürekli sorular sorardı.' diye konuştu.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin 'il yapılanması' ve 'finans kaynakları'na yönelik soruşturma kapsamında, kapatılan TUSKON'un genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ve eski Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ile örgütün sözde üç il imamının da aralarında yer aldığı 30'u tutuklu 67 kişi hakkında dava açılmıştı.
Kaynak: AA