'En Büyük Atatürk Heykelinin Bulunduğu Alan Turizme Kazandırılacak'

Artvin Belediye Başkanı Kocatepe: 'Sosyal yaşam alanlarıyla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayarak Atatürk heykelinin bulunduğu Atatepe'yi turizme açacağız'.

Artvin'de, 22 metre yüksekliğinde ve 50 ton ağırlığındaki, Türkiye'nin en büyük Atatürk heykelinin bulunduğu Atatepe'nin turizme kazandırılacağı bildirildi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sıtkı Kahvecioğlu Vakfı tarafından Atatepe'de yaptırılan ve 19 Mayıs 2012’de törenle açılışı yapılan heykelin bulunduğu alanın, yaşanan yasal sıkıntılar nedeniyle bugüne kadar atıl kaldığını söyledi.

40 ton çelik ve 10 ton bakır kullanılarak yapılan 22 metre yüksekliğindeki heykelin yer aldığı Atatepe'nin, 'seyir terası' niteliği taşıdığını anlatan Kocatepe, burayı arazi sahibi Orman Genel Müdürlüğünden kiralama yoluna gittiklerini kaydetti.

- 'Bocce Türkiye Şampiyonası'nı da oraya almak istiyoruz'

Atatepe'nin en geç 30 Ağustos Zafer Bayramı'na kadar turizme kazandırılacağını ifade eden Kocatepe, şöyle konuştu:

'Hemşerilerimizin oturup doğayı seyredebileceği güzel bir mekan olsun istedik. Bunun için de çalışmaları sürdürüyoruz. Kendi bünyemizde, kafeteryasıyla sosyal yaşam alanlarıyla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayarak Atatepe’yi turizme açacağız.

Benim ilk etapta yapmak istediğim oranın sosyal tesislerinin Artvinli hemşehrilerimizin ve misafirlerimizin hizmetine açılması. Ondan sonra zaten konser ve benzeri etkinlikleri orayı çalıştıracak olan ekibimiz organize edecektir. Üç ay önce Dağ Koşusu Türkiye şampiyonasını Atatepe’de yaptık. Ben Bocce Bowling Federasyonu ile bir görüşme yapmıştım. Bocce Türkiye Şampiyonası'nı da oraya almak istiyoruz. Orası gerçekten muhteşem görseli olan bir yer.'
Kaynak: AA