Dağcılar 15 Temmuz İçin Tırmanacak

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından şehitler anısına 15 Temmuz'da 15 zirveye tırmanış yapılacak.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından '15 Temmuz'da 15 Zirvede Demokrasi Ateşi' adlı tırmanışlar gerçekleştirilecek.

Dağcılık Federasyonu Çankırı İl Temsilcisi Mustafa Kemal Karatatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da anlamı büyük bir tırmanış gerçekleştireceklerini söyledi.

Dağcıların, 15 Temmuz'da Türkiye'deki 15 farklı zirveye tırmanacağını belirten Karatatar, tırmanışlardan birinin de Ilgaz Dağı'nda gerçekleştirileceğini bildirdi.

Ilgaz'da etkinliğin iki gün süreceğini ve şehir dışından sporcular geleceğini aktaran Karatatar, 'Sporcularımızla cumartesi öğle saatlerinde Ilgaz Mülayim Yaylası'ndaki kamp alanımızda buluşacağız. O gün kampımızı kuracağız ve geceyi orada geçireceğiz. Sabah 5'te kalkıp 6 gibi hareket edeceğiz. Saat 11 gibi Kastamonu'dan etkinliğe katılan ekiple zirvede buluşmayı hedefliyoruz. Zirvede bayraklarımızı açıp fotoğraf çektireceğiz. Daha sonra herkes kendi dönüş yoluna geçerek etkinliği tamamlamayı planlıyoruz.' diye konuştu.

Karatatar, Dağcılık Federasyonu İl Temsilciliği olarak 2005 yılından beri çeşitli tırmanışlar gerçekleştirdiklerine değinen, Ilgaz Dağı'nda 15 Temmuz demokrasi şehitleri için düzenledikleri etkinliğe yaklaşık 100 sporcunun katılacağını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

Şehitleri anmak için yapılacak tırmanışlar, Süphan Dağı, Artos Dağı, Kaçkarlar, Erciyes Dağı, Hasan Dağı, Aladağlar Emler Zirvesi, Karaca Dağı, Düldül Dağı, Aydos Dağı, Bozdağ, Kızlar Sivrisi, Kaz Dağları, Uludağ, Ilgaz Dağı ve Istranca Dağları'nda gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA