'Bölgesel Ombudsmanlık Toplantısı'

Bursa'da 1213 Temmuz'da gerçekleştirilecek toplantıda, vatandaşlar idareyle yaşadıkları sorunları ombudsman hakemliğinde, doğrudan o ilin yerel yöneticilerine iletecek.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) denetçileri, 'Ombudsman Halkla Buluşuyor' etkinlikleri çerçevesinde, 12-13 Temmuz'da 'Bölgesel Ombudsmanlık Toplantısı' için Bursa'da olacak.

KDK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, kurumun tanıtılması, vatandaşların şikayetlerinin yerinde dinlenmesi amacıyla KDK tarafından bölgesel toplantılar başlatıldı.

İlki Antalya'da gerçekleştirilen toplantılardan ikincisi, Kamu Başdenetçisi Malkoç ve KDK denetçileri Arif Dülger, Celile Özlem Tunçak, Hüseyin Yürük, Mustafa Özyar ve Yahya Akman'ın yönetiminde Çelik Palas'ta yapılacak. Kentte yaşanan ve çözüm bekleyen temel problemler, yerinde dinlenecek.

Toplantıda, kurumun işleyişi ve çalışmaları hakkında vatandaşlara bilgi sunulacak, ildeki muhtarlara ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine idare ile sorunları konusunda söz hakkı verilecek.

Vatandaşlar, toplantıda, idareyle yaşadıkları sorunları ombudsman hakemliğinde, doğrudan o ilin yerel yöneticilerine iletecek.

Açıklamada, 2013'ten bu yana eğitim, sağlık, ulaşım, maliye gibi birçok alandan gelen 30 bini aşkın başvuruyu inceleyen kurum aracılığıyla vatandaşın idareyle olan sorunlarının çözüme kavuşturulduğu, başvuru sayısının 2016'da 5 bin 600, 2017'nin ilk 6 ayında 8 bin 400 olduğu bildirildi.

Kaynak: AA