Başsavcı Yılmaz'dan Veda Ziyaretleri

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Ergül Yılmaz, Malatya'da veda ziyaretlerinde bulundu.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başsavcı Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret etti.

Malatya'da görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu aktaran Yılmaz, '2 yıldır Malatya'da görev yapmaktayım. Bundan sonra ülkemiz başka bir güzel şehrinde görev yapacağım. Bu 2 yıllık zaman dilimi içerisinde belediye başkanımız ile çok güzel iş ilişkimiz oldu. Koordinasyon içinde çalıştık. Malatya gönlümüzde güzel bir yer.' ifadelerini kullandı.

Başsavcının zor bir dönemde Malatya'da görev yaptığına değinen Çakır ise şunları kaydetti:

'Başsavcımız terörün en azgın olduğu dönemde ilimizde görev yaptı. Millet olarak tek arzumuz vatanına, milletine, bayrağına ihanet edenlerin hak ettiği cezayı alması. Bu konuda en büyük görev ve sorumluluk yargıya düşüyor. Başsavcımızın gittiği yerde de güzel hizmetlerine devam edeceğine inanıyorum.'

Konuşmaların ardından Çakır, Yılmaz'a Malatya'nın simgesi kayısı kristali hediye etti.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı da ziyaret eden Yılmaz, zorlu bir dönemde Malatya'da görev yaptığını belirterek, 'Malum 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında burada görevdeydik. Zorlu bir dönem oldu. Çok şükür alnımızın akı ile görevimizi tamamladık. Malatya'mıza, devletimize hizmet ettik. Bu tarihten sonra ülkemizin yine başka güzide şehri olan Denizli'de hizmet edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Gürkan ise ziyaretten duyduğunu dile getirerek, Yılmaz'a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA