Adana'daki 'Kan Davası' Cinayetine Dava

Babalarının intikamını almak için Seydi Özacar'ı 12 Mayıs'ta öldürdüğü belirtilen kardeşlere ağırlaştırılmış müebbet, cinayeti azmettirdiği öne sürülen anneye ise müebbet hapis cezası istendi.

Adana'da babalarının intikamını almak için Seydi Özacar'ı öldürdüğü ileri sürülen kardeşlere ağırlaştırılmış müebbet, cinayeti azmettirdiği belirtilen anneye ise müebbet hapis cezası talep edildi.

Gürselpaşa Mahallesi Aliya İzzet Begoviç Bulvarı'nda büfe işleten Seydi Özacar'ın 12 Mayıs'ta tabancayla öldürülmesine ilişkin iddianame, Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, Özacar'ı öldürdüğü ileri sürülen tutuklu Serdar Kartal ile tutuklu annesi Hikmet Kartal ve arkadaşı Yener Sarı, tutuksuz yargılanan şüpheliler Serdar Kartal'ın kardeşi Aziz Kartal, akrabaları Gülhan A. ve eşi Abdullah A. ile çiftin oğlu Gurur A, Mehtap Ö, Enes A, Zeynep D. ve Veli Ö. sanık olarak yer alıyor.

İddianamede, sanıklar hakkında 'Kan gütme saikiyle kasten öldürme', 'Kasten öldürme suçuna azmettirme', 'Kasten öldürme suçuna iştirak ve suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor.

Cumhuriyet savcısı, Serdar ve kardeşi Aziz'in ağırlaştırılmış müebbet, anne Hikmet Kartal ile Gülhan A, Mehtap Ö'nün müebbet, Enes A. ve Yener Sarı’nın 15'er yıl, Zeynep D, Abdullah A, Gurur A. ve Veli Ö'nün ise 5'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi.

İddianamede, Mehmet Kartal’ın 2007 yılında maktulün kardeşi tarafından öldürüldüğü belirtilirken, Kartal’ın eşi Hikmet Kartal ve kardeşleri Mehtap Ö ve Gülbahar A'nın bu olayın karşılığını vermeyi düşündükleri ve Serdar ve Aziz Kartal'ı azmettirdikleri, zaman zaman da bu hususun aile içinde konuşulduğu anlatıldı.

İntikam almak için Serdar Kartal'ın ayarlandığı ve halası Gülbahar’ın para desteğiyle Marmaris’e gidip iş yeri açtığı belirtilen iddianamede cinayet anı ise şöyle anlatıldı:

'Serdar Kartal, babasının katilinin ağabeyi Seydi Özacar’ın yakınlarına baskı yaptıklarını öğrenmesi üzerine 2 tabanca alıp Marmaris’ten Adana’ya geldi. Yakın arkadaşı Yener Sarı’ya ait aracı kullanan Serdar Kartal, aracı olay yerine yakın bir tamirhaneye tamir amacıyla götürüp Seydi Özacar’ın iş yerinin keşfini yaptı. Daha sonra kardeşi Aziz’in kullandığı araçla olay yerine giden Serdar tabancayla büfeye ateş etmek suretiyle Seydi Özacar’ı öldürdü.'

Olaydan sonra kullandığı tabancalardan birisi üzerindeyken yakalanıp tutuklanan Serdar Kartal’ın eylemi tek başına, Seydi Özacar ile tartıştığı için gerçekleştirdiğini belirttiği de yer alan iddianamede, diğer sanıkların da olayı bildikleri halde gizlemeye çalıştıkları ileri sürüldü.

Merkez Seyhan ilçesi Gürselpaşa Mahallesi Aliya İzzetbegoviç Bulvarı'nda büfe işleten Seydi Özacar (46), 12 Mayıs'ta uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmişti.

Olayda hayatını kaybeden Özacar'ın kardeşinin 2007 yılında zanlı Serdar Kartal'ın babası Mehmet Kartal'ı öldürdüğü, zanlının da alınan aile kararıyla bu cinayeti işlediği iddia edilmişti.

Kaynak: AA