Adalar kazığı

Fayton çetesiyle gündeme gelen Adalar’da ikinci skandal patlak verdi. Ada sahillerini parselleyen fırsatçılar, fiyatları şişirdi. Plajlara giriş ücreti 55 liraya kadar yükseldi.

Adalar kazığı
Adalar kazığı
Daha önce fayton çetesiyle gündeme gelen Adalar, bu kez 'plaj skandalıyla' çalkalandı. Başta Büyükada olmak üzere, Heybeliada ve Kınalıada'daki plajların 'fırsatçılar tarafından' işgal edildiği ortaya çıktı. Yetkililerden alınan bilgilere göre, Adalar'da bulunan plajları, Milli Emlak ve Vakıflar'dan kiralayan işletmeler, vatandaşları kazıklamak için birbirleriyle yarıştı. Plaja giden vatandaşlar, şişirilmiş fiyatlarla karşılaştı.

TOST 10 SU 5 LİRA
Adalar'da özellikle Yörükali, Nakibey ve Halik Koyu plajlarında hafta içi 25 lira olan plaja giriş ücreti, hafta sonu 55 liraya kadar çıktı. Bir porsiyon köfte 32 lira, tost 10 lira, soda ve su ise 5 liradan satıldı. Vatandaşlar, kiraladıkları motorlarla müşterileri plaja bedava götüren işletmelerin, plaja giriş ücretleri hakkında bilgi vermeğini anlattı.

ARAP TURİSTE FİYAT KATLANIYOR
Plajları parselleyen işletmeler tepki topladı. Ada sakinleri isyan bayrağını açtı. Yıllardır Ada'da yaşayanlar, denize girecek sahil bulamadıklarından yakındı. Vatandalar, 'Buralar Milli Emlak'tan ve Vakıflar'dan kiralanmış. Kiralayan kişiler fahiş fiyatlar uyguluyor. Adalar'da denize girmek isteyen Arap turist olursa fiyatlar katlanıyor. Her hafta sonu kavgalar oluyor. Gelenler geri dönüyor' diyerek yetkililere çağrı yaptı.