15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Turu

Konya'dan 1 Temmuz'da yola çıkan bisikletli grup, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde şehit mezarlarını ziyaret etti.

Konya Halk Sağlığı Müdürlüğünce düzenlenen '15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Turu' kapsamında Ankara'ya gelen grup, Kahramankazan ilçesinde şehit mezarlarına ziyarette bulundu.

Konya'dan 1 Temmuz'da yola çıkan 40 kişilik bisikletli grup, Kahramankazan Şehitliği'ni ziyaret etti. Buradaki törene, Ankara Halk Sağlığı Müdürü Doğan Akdoğan, Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Burada Kur'an-ı Kerim okunup dua edilmesinin ardından, şehit ailelerine bayrak hediye edildi. Beştepe, Çanakkale ve Konya'ya götürülmek üzere şehit mezarlarından toprak alınan etkinlikte, şehit aileleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmek üzere mektuplarını verdi.

Gruptakiler, törenin ardından 15 Temmuz gecesi Akıncı Hava Üssü'nde yaralanan ve tedavisi süren gazi Mustafa Zorova'yı evinde ziyaret ederek, 'geçmiş olsun' temennisinde bulundu.

Buradan Kahramankazan Belediyesine giden bisikletçiler, bina önünde Başkan Lokman Ertürk, 15 Temmuz gazileri ve vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı.

Bisiklet turuna katılanlardan Dr. Mehmet Nurettin Uyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının 15 Temmuz şehitlerini unutmamak ve unutturmamak olduğunu belirtti.

Bu tür kara günlerin bir daha yaşanmamasını dileyen Uyar, 'Bugün turumuzun 7. etabı olan Kahramankazan'dayız. Burada 9 şehidimiz var. Kahramankazan o gecede çok önemli bir rol oynadı ve ülkenin kaderini değiştirdi. Neden 'kahraman' dendiğini de şu anda görüyoruz, şahit oluyoruz.' diye konuştu.

Bisiklet turunun 19 Temmuz'a kadar devam edeceğini bildiren Uyar, 11 ili geçip yaklaşık bin 600 kilometre yol katederek, turu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde sonlandıracaklarını kaydetti.

Uyar, ayrıca etkinliği belgesel haline getirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA