Uluslararası Kızılhaç Ve Kızılay Dernekleri Federasyonu Başkanı Konoe'dan, Özbekistan'a Ziyaret

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu Başkanı Tadateru Konoe, Özbekistan Kızılay Derneği faaliyeti hakkında bilgi edinmek için Taşkent’e geldi.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu Başkanı Tadateru Konoe temasları kapsamında Özbekistan Kadınları Komitesi, Sağlık Bakanlığı ve Fevkalade Haller Bakanlığında görüşmelerde bulundu. Daha sonra Timuriler Tarihi Devlet Müzesini ziyaret etti.

Görüşmeler sonrası düzenlenen basın toplantısında, Özbekistan’da halk sosyal güvenliği, insan sağlığının korunması, ülkede tıp kültürünün yükselmesi hem de fevkalade hızlı ve kaliteli tıp servisi verebilme konularına yüksek önem verildiği belirtilerek, bunun sonucunda Özbekistan Kızılay Derneği’nin uluslararası ilişkileri devamlı genişlediği vurgulandı.

Konoe, “Federasyonumuza üye olan 190 ülke arasında ilk 50’ye giren Özbekistan Kızılay Derneği’nin devlet kurumları ile geniş işbirliği içinde olması ve büyük projeleri gerçekleştirmekte olduğunu görmek sevindirici oldu. Bu işbirliği şekli başka ülkeler dernekleri için bir örnek olmalı” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA