Uludağ'ın Eteklerinde 'Survivor'lı Yaz Okulu

Bursa'da, Uludağ'ın eteklerindeki kırsal mahallelerden Dağyenice'de açık alanda parkurlu, oyun içerikli aktiviteler sunan yaz okulu, 410 yaş grubundaki çocukların hem zihinsel hem de fiziksel gelişimlerine katkı sağlıyor Spor ve hareket eğitim merkezinin sahibi Tabak: 'Survivor adı altında parkurlar oluşturarak, çocuklara hem zihinsel hem de fiziksel olarak eğlenceli bir eğitim veriyoruz'.

CEM ŞAN - Bursa'da, Uludağ'ın eteklerindeki kırsal mahallelerden Dağyenice'de açık alanda parkurlu, oyun içerikli aktiviteler sunan yaz okulu, 4-10 yaş grubundaki çocukların hem zihinsel hem de fiziksel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Merkez Nilüfer ilçesindeki bir çocuk spor ve hareket eğitim merkezince hayata geçirilen yaz okulunda, çocuklara kazanma, kaybetme dürtüsü olmadan yarışarak kendi kapasitelerini keşfetme ve geliştirme imkanı sunuluyor.

Spor ve hareket eğitim merkezinin sahibi Süleyman Akın Tabak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan beri yüzmeyle ilgilendiğini, sporda kazandığı birikimleri çocuklara aktarmak için böyle bir merkez açtığını söyledi.

Tabak, spor ile eğlenceyi harmanlayarak çocuklara spor bilincini aşılamayı ve çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.

- 'Kendilerini keşfetmelerini sağlıyoruz'

Sezon içinde çocuklara cimnastik ağırlıklı oyunlarla harmanlanmış program sunduklarını aktaran Tabak, şöyle konuştu:

'Farklı kas gruplarını geliştirip zihinle harmanlayarak çocuklara farklı bir boyut kazandırmayı amaçlıyoruz. Yani erken yaşta fizikle mental yapıyı bir araya getirerek kendilerini keşfetmelerini sağlıyoruz. Yaz okulları 6 ila 8 hafta sürüyor. Cimnastik ağırlıklı program ve zihin geliştirici aktiviteler uyguluyoruz. Survivor adı altında parkurlar oluşturarak, çocuklara hem zihinsel hem de fiziksel olarak eğlenceli bir eğitim veriyoruz. Yaz okullarımız, 4 ile 10 yaş arasındaki çocuklara yönelik. Çocukları yaş gruplarına ayırarak aktivitelerimizi yapıyoruz.'

Tabak, yaz okulu eğitiminin 'iç ve dış mekan' diye ikiye ayrıldığını, iç mekan aktivitelerinde sezon içindeki cimnastik ağırlıklı programın uygulandığını, ayrıca farklı spor branşlarını tanıtıcı ve zihin gelişimini destekleyici etkinlikler yaptıklarını belirterek, dış mekan aktivitelerinde ise çocuklara yüzme ve tenis branşlarını öğrettiklerini anlattı.

Dış mekan aktivitelerinde doğal yaşamın önemli bir yer tuttuğuna işaret eden Tabak, şöyle devam etti:

'Doğal Yaşam adı altındaki aktivitede çocuklara eğlenceli, keyifli ve onların enerjilerini atmalarını sağlayan parkurlar sunuyoruz. Ayrıca 'Doğal Yaşayalım' programında ise doğa yürüyüşleri yapıyoruz. Yürüyüş esnasında gördükleri kuş veya bitki türü hakkında eğitmen arkadaşlarımız, onlara bilgi veriyor. Ayrıca doğadan ceviz kabuğu, taş, ağaç kabuğu gibi materyaller topluyoruz ve bunları daha sonra yaptığımız aktivitelerde kullanıyoruz.'

Tabak, haftalık ücret karşılığında yaz okulunu talebe göre iki dönem halinde gerçekleştirdiklerini ve bir dönemde en fazla 20 öğrenci aldıklarını belirterek, 'Şu anda 15 çocukla yaz okulumuza devam ediyoruz. Bu dönem eğitimlerimiz 28 Temmuz'a kadar sürecek. Okul döneminde de eğitimlerimiz var.' ifadelerini kullandı.

- 'Yarışıyorlar ama kazanma kaybetme dürtüsü olmadan'

Beden eğitimi öğretmenliğinden mezun olan ve bir süre mesleğini yaptıktan sonra ayrılıp eşiyle bu merkezi açan Sena Sır Tabak da çocuklara faydalı olmak istediklerini söyledi.

Tabak, çocuklara açık alanda parkurlu aktiviteler sunduklarını, bu etkinlikleri açık alanda yaptıkları için çocukların kendilerini özgür hissettiğini ifade ederek, şunları dile getirdi:

'Burada yapılan aktivitelerin tümü, çocukların kendi kapasitelerini zorlamaya, kendilerini keşfetmelerine ve tanımalarına yönelik. Yarışıyorlar ama kazanma kaybetme dürtüsü olmadan, tamamen eğlenceye odaklamaya çalışıyoruz. Kesinlikle rekabet olayına girmiyoruz. Çünkü her çocuğun yapabilme seviyesi ayrıdır. Çocuklar böylelikle kendini tanıyor, öz güveni artıyor ve sosyalleşiyor. Parkurda havuz da var. Çok sayıda öğretmenle çalıştığımız için çocukları her türlü tehlikeden koruyoruz. Belki profesyonel sporcu olmayabilirler ama gittikleri okulların sosyal ve sportif imkanlarından faydalanabilecek bilinçli gençler yetiştirmeyi arzuluyoruz.'

- Çocuklar memnun

Yaz okulu öğrencilerinden Yağız Ege Önder, survivor etkinliğinden çok hoşlandığını belirterek, 'Survivor etkinliğini yaptık. Çok güzel geçti. Parkurlarda yarıştık. Bu etkinlikleri çok beğeniyorum. En çok havuzda yüzmeyi seviyorum. Doğaya yürüyüşe çıkıyoruz. Yürüyüşte bazı şeyler topluyoruz. Onları boyuyoruz.' diye konuştu.

Bir diğer öğrenci Bade Nil Burgazılıoğlu da eğitimlerin çok iyi geçtiğini kaydederek, 'Survivor yapıyoruz. Yüzüyoruz, tenis oynuyoruz. Çok eğlenceli günler geçiyor. Keşke her gün buraya gelsek.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA