Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Daimi Üyesi Prof. Dr. Asan Açıklaması

'Türkiye Maarif Vakfı bir eğitim kurumudur ve ülkemizin uluslararası eğitim alanında tanınan, bilinen bir markası olma yolunda hızla ilerlemektedir' 'Vakf heyetleri, eylülden bu yana Dışişleri Bakanlığının yönlendirmesi ile 40'a yakın ülkeyi ziyaret etti. Bu ziyaretlerde hem tanıtım yaptı hem de 15 Temmuz sonrasında devletin ana güvenlik sorunu olarak uğraşmak zorunda kaldığı FETÖ yapılanmasıyla mücadelede bir kriz çözme aracı olarak önemli işlevler yerine getirdi'

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Daimi Üyesi Prof. Dr. Aşkın Asan, vakfın bir eğitim kurumu olduğunu ve uluslararası eğitim alanında tanınan, bilinen bir marka olma yolunda hızla ilerlediğini bildirdi.

Asan, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü Avrasya Üniversitesi Rektörlüğü görevinden, Türkiye Maarif Vakfındaki çalışamalarının yoğunluğu dolayısıyla istifa ettiğini belirtti.

Üniversitede aldığı görevlere ilişkin bilgi aktaran Asan, Bakanlar Kurulunun 1 Eylül 2016'daki kararı ile Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Daimi Üyeliğine atandığını anımsattı.

Asan, vakfın yurt dışında örgün ve yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla kurulduğunu vurgulayarak, yapılandığı ülkelerde okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar tüm süreçlerde okul, eğitim kurumu ve yurt gibi tesisler açmak, bu kurumlarda görev alabilecek eğitmenleri yetiştirmek ve bilimsel araştırmalar yapma hedefiyle çalışmalarını yürüttüğünü ifade ettti.

Türkiye Maarif Vakfının, kamu yararına çalışan bir kamu vakfı olduğuna dikkati çeken Asan, şunları kaydetti:

'Türkiye Maarif Vakfı heyetleri, eylülden bu yana Dışişleri Bakanlığının yönlendirmesi ile 40'a yakın ülkeyi ziyaret etti. Bu ziyaretlerde hem tanıtım yaptı hem de 15 Temmuz sonrasında devletin ana güvenlik sorunu olarak uğraşmak zorunda olduğu FETÖ yapılanmasıyla mücadelede bir kriz çözme aracı olarak önemli işlevler yerine getirdi. Pek çok ülke ile mutabakat zabıtları imzalayarak dünyanın farklı bölgelerinde okullar açma, devralma ve işletme hakkı elde etti. Türkiye Maarif Vakfı bir eğitim kurumudur ve ülkemizin uluslararası eğitim alanında tanınan, bilinen bir markası olma yolunda hızla ilerlemektedir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vakfın amacının 193 ülkede faaliyet göstermek olduğunu belirtmiştir.'

Asan, Türkiye Maarif Vakfındaki görevinin eğitim-öğretim amaçlı olduğunu, bunun da yoğun çalışma ve tam zamanlı mesai gerektirdiğini belirterek, büyük heyecanla işe başlayıp yoğun emek verdiği Avrasya Üniversitesi Rektörlüğü görevinden ayrılmanın kendisine hüzün verdiğini dile getirdi.

Üniversitedeki görev süresince uygulamaya koyduğu çalışmalara ilişkin de bilgi aktaran Asan, bu çalışmaları sırasında kendisine destek veren Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız ve diğer ilgililere teşekkür etti.
Kaynak: AA