Trabzon Hayvanları Koruma Derneği Üyesi Güner Açıklaması

'Talebimiz, bu tasarının çözüm odaklı olarak ve sokağın gerçeklerine, eko dengeye, vicdani ve insani koşullara uygun olarak yeniden hazırlanmasıdır'.

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Üyesi Tuğçe Güner, 'Talebimiz, bu tasarının çözüm odaklı olarak ve sokağın gerçeklerine, eko dengeye, vicdani ve insani koşullara uygun olarak yeniden hazırlanmasıdır.' dedi.

Güner, beraberindeki bir grup dernek üyesiyle Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı basın açıklamasında, yeni çıkan hayvan hakları kanunu ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Yeni tasarıya hayır dediklerini anlatan Güner, şöyle konuştu:

'5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik yapılması için Orman ve Su İşleri Bakanlığınca hazırlanan, özellikle sokak hayvanları için sürgün ve ölüm içeren yasa tasarısı, katliamlara sebep olmadan çekilmeli ve yeniden hazırlanmalıdır. Talebimiz, bu tasarının STK'lar, akademisyenler, veteriner hekimler odaları ve baro hayvan hakları komisyonlarının da katılımıyla tekrar görüşülüp, çözüm odaklı olarak ve sokağın gerçeklerine, eko dengeye, vicdani ve insani koşullara uygun olarak yeniden hazırlanmasıdır.'

Güner, yeni tasarı maddeleri hakkında da bilgilendirmede bulunarak, neden hayır dedikleri hakkında değerlendirme yaptı.
Kaynak: AA