TESYEV'den 'Geleneksel Moral Pikniği'

TESYEV tarafından 9.'su düzenlenen 'Geleneksel Moral Pikniği'ne, burs ve rehabilitasyon yardımı alan 150 engelli çocuk ve aileleri katıldı

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) tarafından 9.'su düzenlenen 'Geleneksel Moral Pikniği' etkinliğine, burs ve rehabilitasyon yardımı alan 150 engelli çocuk ve aileleri katıldı.

TESYEV tarafından burs ve rehabilitasyon yardımı alan 150 çocuğun ve ailelerinin sorunlarına ortak olmak için, TESYEV tarafından düzenlenen Geleneksel Moral Pikniği TED Ankara Kolejliler Derneği bahçesinde gerçekleşti. Etkinlikte, engelli çocuklar ve aileleri için özel eğlence programları, animasyon gösterileri gerçekleşti. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, çocuklar ve aileleri doyasıya eğlendi.

AA muhabirine konuşan TESYEV Genel Müdürü Berri̇n Altınöz, bugün düzenledikleri geleneksel piknikte, dernek tarafından rehabilitasyon desteği verdikleri 2-18 yaş grubundaki down sendromlu, otizimli ve bedensel engelli çocukların katıldığını söyledi.

Engelli çocuklar için sporun önemine değinen Altınöz, engellilerin hayata bağlanmalarında sporun etkin bir rol oynadığını vurguladı. Engelli çocukların sevgiye ihtiyacı olduğunu ifade eden Altınöz, 'Spor aslında hepimiz için ne kadar faydalı ise onlar için 2 katını düşünelim. Örneğin, bir sürü gönüllümüz katılıyor. Dernek olarak, çocuklarımıza rehabilitasyon desteği veriyoruz. Görme engelliler için bilgisayarlar ve spor kulüplerimize araç ve gereçlerinde destek oluyoruz.' diye konuştu.

Altınöz, piknikte polis çocuklarına da yer verdiklerini belirterek, 'Polis çocuklarımıza bir fon ayırdık. Etkinliğe katılanlarının yüzde 50'si de babası polis olan çocuklarımız ve aileleri.' dedi.

Kaynak: AA