Siirt'ten Kısa Kısa

Siirt Belediyesince projesi tamamlanan yeni mezbahanenin yapım çalışmalarına kısa sürede başlanacak.

Gökçebağ yolu üzerinde yapılacak olan mezbahane tamamlanıncaya kadar kentte bulunan kasaplar, hayvan kesimlerini yeni hayvan borsasında yapacaklar.

Belediyeden yapılan açıklamada, 'İlimizin eksiklerinden biri olan Mezbahane Projesi ve yer tespit çalışmaları tamamlandı. Yeni mezbahanemiz, hem hijyenik hem de kullanım olarak tüm isteklere cevap verecek şekilde planlandı. En kısa zamanda yeni mezbahanenin yapım çalışmalarına başlanılacaktır. Yeni mezbahane yapım çalışmaları bitinceye kadar ilimizdeki kasapların kesimlerini kontrol ve denetim altına almak amacıyla geçtiğimiz ay hizmete giren hayvan borsasında bulunan adak ve kurban kesim yerlerinde çalışmalarını gerçekleştirecekler.' denildi.

- Siirt’te ilaçlama çalışmaları

Siirt Belediyesi, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte sivrisinek, karasinek ve haşerelere karşı yürüttüğü ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı.

Siirt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, mahallelerdeki mesire alanları, parklar, bodrum katları, çöp toplama alanları, hayvan barınakları ve kanallarda ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, ilaçlama çalışmalarında araç, ULV cihazları, sırt atomizerleri ve sırt pompalarını kullanıyor.

Teknik donanımlı araçlar ve deneyimli elemanlarla yürütülen ilaçlama çalışması, insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlarla gerçekleştiriliyor. Genel ilaçlamanın yanı sıra, sivrisinek ve karasinek larva mücadelesi ve gece sivrisinek ilaçlama çalışması yapan ekipler, dezenfekteye de özen gösteriyor.

Gece sivrisinek ilaçlama, sivrisinek ve karasinek larva ilaçlama, genel ilaçlama çalışması yapan ekipler, halkın şikayetlerini de ivedi bir şekilde değerlendirerek, sonuçlandırıyor. İlaçlama çalışmaları çerçevesinde il merkezinde bulunan ahırlar ve çöp konteynır kutuları da ilaçlanarak sivrisineklere karşı da mücadele ediliyor.

Siirt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, kentte ilaçlama konusunda hiçbir sorunun yaşanmaması için tüm ekiplerin çalışmalarını aralıksız yürüttüklerini belirterek, yapılan çalışma ile vatandaşların, park, bahçe ve yeşil alanları daha rahat bir şekilde kullanabileceklerini açıkladı.

- Siirt'te internet kafelere denetim

Siirt Valiliği, Siirt İl Emniyet Müdürlüğü ve Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından kurulan denetim komisyonu, ilde faaliyet gösteren internet kafelere denetim gerçekleştirdi.

Yapılan çalışmada, kafelerde özellikle küçük yaştaki çocukların olmaması konusunda uyarılarda bulunan zabıta, tüm kent genelinde denetimlerini sürdürüyor.

Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde komisyon üyeleri tarafından internet kafe işletmecilerine uymaları gereken kurallar hakkında bilgi verilerek, çalışma ruhsatlarının olup olmadığı, sigara yasağına uyulup uyulmadığı ve yasak içerikli sitelere girilip girilmediği konularında denetleme yapıldı.

Ayrıca kafe sahiplerine, 12 yaş altı çocukların internet kafelere alınmaması hususunda da uyarılarda bulunularak, yasağa uymayan işletmelerle ilgili gerekli cezai işlemlerin uygulanacağı belirtildi.

Hijyen kurallarına da uyulmasının sağlık açısından önemine değinen ekipler, denetimlerin aralıksız devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: AA