Eskişehir'de Okul-Sanayi İşbirliği Toplantısı

Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kabadayı: 'Türk Havacılık Sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda eğitim alan 100 kursiyerin 93'ü Türkiye'nin önemli havacılık şirketlerinde istihdam edildi'.

Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından, Türk havacılık sektörüne üst düzey nitelikli teknik eleman yetiştirilmesi için AB hibe programı kapsamında verilen eğitime katılan 100 gençten 93'ü istihdam edildi.

Okul Müdürü Sırrı Kabadayı, Eskişehir Sanayi Odası sosyal tesislerinde düzenlenen okul-sanayi işbirliği toplantısında yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği ve AB Türkiye Delegasyonu iş birliğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aracılığıyla yürütülen 'Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi' hibe programı kapsamındaki 'Türk Havacılık Sektörüne Üst Düzey Nitelikli Teknik Eleman Yetiştirilmesi' projesinin tamamlandığını kaydetti.

Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bir yıl mesleki, genel beceri, İngilizce ve staj yoluyla eğitim alan 100 öğrencinin 93'ünün başta Türk Hava Yolları (THY) olmak üzere birçok havacılık şirketinde işe başladığını ifade eden Kabadayı, şunları söyledi:

'Türk havacılık sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda CNC, kalite kontrol ve 3 boyutlu ölçme, tahribatsız muayene ve uçak bakım alanlarında 100 kursiyerimiz yaklaşık bin saatlik eğitimle havacılık sektörünün istediği seviyede üst düzey nitelikli eleman olarak yetiştirildi. Bu kursiyerlerin şu anda 93'ü istihdam edildi. Kursiyerlerin eğitimine, stajına ve istihdamına destek sağlayan 11 işletmenin yetkililerine teşekkürü bir borç biliriz. Yeni projelerin hayata geçirilmesi için 12 işletmeyle işbirliği protokolü imzaladık.'

Etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra çok sayıda firma temsilcisi katıldı.
Kaynak: AA