Diyarbakır Lice'de Gri Listedeki 1 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde icra edilen operasyonda, gri listedeki bölücü terör örgütü mensubu 1 terörist ölü olarak, 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet el bombası ve 120 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ile birlikte ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 30 Haziran 2017 tarihinde meydana gelen yurt içi olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamada, Diyarbakır/Lice’de icra edilen operasyonda, gri listedeki bölücü terör örgütü mensubu 1 teröristin ölü olarak, 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet el bombası ve 120 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ile birlikte ele geçirildiği belirtildi. Diyarbakır/Lice’de güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında toprağa gömülü bidonların içerisinde, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 8 bin metre elektrik kablosu, 2 bin 500 kg amonyum nitrat, giyim malzemesi ve çok miktarda tıbbi malzemenin ele geçirildiği bildirildi.

Ayrıca Bingöl/Karlıova’da, 29 Haziran 2017’de icra edilen hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlerden ikisine ait ceset ile birlikte, 2 adet M-16 Piyade tüfeği ve 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği ele geçirildi. Siirt/Eruh’ta, 21 Haziran 2017’de bölücü terör örgütü mensubu teröristler ile girilen çatışmada, yaralı olarak kaçan bölücü terör örgütü mensubu 1 teröristin cesedi bulundu.
Kaynak: İHA