Belediye Eski Vahşi Çöp Depolama Alanını Ağaçlandıracak

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesince eski vahşi çöp depolama alanı temizlenerek kente kötü koku yayılmasının önüne geçildi Temizlenen alanda ağaçlandırma çalışması yapılacak.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Siirt Belediyesince, Eruh yolu üzerinde bulunan eski vahşi çöp depolama alanı temizlenerek, kente kötü koku yayılmaması sağlandı.

Siirt Belediyesinden yapılan açıklamada, eski vahşi çöp depolama alanından kaynaklı yangınlar yaşandığı, hava kalitesinin bozulduğu, istenmeyen kokular oluştuğu, yüzey ve yer altı su kaynaklarının kirlendiği ve çevresinde bulunan ekin alanlarının olumsuz etkilendiği, bu nedenle Temizlik İşleri Müdürlüğünce başlatılan ıslah çalışmalarının sona erdiği bildirildi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık 2 hafta süren çalışmalar sonucunda vahşi çöp depolama alanının artık çevreye kötü koku yaymayacağı kaydedilen açıklamada, yapılan ıslah çalışmaları ile Botan Çayı'na sızan çöp sularının önüne geçildiği belirtildi.

Bu çalışma ile bölge sakinleri için çileye dönüşen vahşi çöp depolama alanı sorunun son bulduğu vurgulanan açıklamada, eski vahşi depolama alanı ile ilgili hazırlanacak ağaçlandırma çalışması projesinin, yakın bir zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulacağı bildirildi.

Kaynak: AA